Ο Καστοριάδης και το πολιτικό ζήτημα σήμερα (βίντεο ομιλίας+συζήτησης)

0

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης-συζήτησης «Ο Καστοριάδης και το πολιτικό ζήτημα σήμερα». Ευχαριστούμε για το μεγάλο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή και λυπούμαστε που δεν καταφέραμε να συζητήσουμε για όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για νέες συζητήσεις και πεδία αγώνα, καθώς αυτή η συζήτηση ήταν μόνο η αρχή ενός διαλόγου· ένα έναυσμα για να εμβαθύνουμε στην ανεξάντλητη πηγή της καστοριαδικής και αυτόνομης σκέψης.

Ποιες είναι οι προοπτικές που δίνει στο πρόταγμα της αυτονομίας η καστοριαδική σκέψη; Πόσο επίκαιρος είναι ο Καστοριάδης; Ποια είναι η σημασία της άμεσης δημοκρατίας στον σημερινό κόσμο; Ποια είναι η σχέση των κοινωνικών κινημάτων με το πρόταγμα της αυτονομίας;

Όλα αυτά τα συζητούμε με αγαπημένους φίλους, συντρόφους και συγγραφείς με αφορμή την επικείμενη έκδοση των νέων τους βιβλίων και τη συμπλήρωση 23 χρόνων από τον θάνατο του φιλοσόφου.

Συνομιλούμε με τους:
 Σοφία Καναούτη (διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, Cardiff)
 Γιώργος Ν. Οικονόμου (δρ. Φιλοσοφίας, συγγραφέας – Επινοώντας ξανά την πολιτική)
 Chris Spannos (συγγραφέας – Castoriadis and Autonomy in the Twenty First Century)
 Νίκος Ιωάννου (συγγραφέας – Castoriadis and Autonomy in the Twenty First Century)
 Γιάβορ Ταρίνσκι (συγγραφέας – Common Futures: Social Transformation and Political Ecology)

Την κουβέντα συντονίζει ο Αλέξανδρος Σχισμένος του οποίου το νέο βιβλίο, Καστοριάδης εναντίον Χάιντεγκερ. Χρόνος και ύπαρξη, μόλις κυκλοφόρησε.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 27/12/20.
Διοργάνωση: Athens School και ελευθεριακός τόπος & εκδόσεις Αυτολεξεί.

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 3 =