ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Νίκος Ιωάννου γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1964 στο Αγρίνιο. Από τη δεκαετία του ‘80 αρθρογραφεί σε διάφορα πολιτικά έντυπα. Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Ελευθεριακή Κίνηση (1983-1994) ενώ ήταν συντάκτης του περιοδικού ContAct (2000-2007) και της Βαβυλωνίας (2007-2019). Ζει στην Αθήνα και συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του πολιτικού περιοδικού Αυτολεξεί. Έργα του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Εξάρχεια: “Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα” και “Το τέλος της εθνικής πολιτικής”, δοκίμια που έγραψε με τον Αλέξανδρο Σχισμένο. Συμμετέχει στον συλλογικό τόμο “Η σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη και η σημασία της για μας σήμερα” από τις εκδόσεις Ευρασία.

Η Ιωάννα Μαραβελίδη είναι απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων και ασχολείται με τον τομέα της επιμέλειας-διόρθωσης κειμένου. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ενώ συμμετέχει σε οριζόντια και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του TRISE (Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας). Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Βαβυλωνία. Την απασχολούν οι ιδέες της αυτονομίας, της άμεσης δημοκρατίας και της κοινωνικής οικολογίας. Στο Αυτολεξεί μεταφράζει, επιμελείται καθώς και ασχολείται ενίοτε με το αισθητικό κομμάτι του ιστότοπου.

Ο Αλέξανδρος Σχισμένος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Παν/μίου Ιωαννίνων. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών ContAct (2000-2007) και Βαβυλωνία (2003-2019), ενώ συνεργάστηκε με διάφορες εφημερίδες και έντυπα ως σκιτσογράφος. Κυκλοφορούν τα έργα του: «Το Ταξίδι του Λόγου: Αμερικκκή» (κόμικ – εκδ. Εξάρχεια), «Comix ergo sum» (φιλοσοφικά εικονογραφημένα – εκδ. Εξάρχεια), «Η ανθρώπινη τρικυμία: Ψυχή και αυτονομία στη φιλοσοφία του Κορνήλιου Καστοριάδη» (φιλοσοφική μελέτη – εκδ. Εξάρχεια), «Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα» (δοκίμιο μαζί με τον Νίκο Ιωάννου – εκδ. Εξάρχεια), «Το τέλος της εθνικής πολιτικής» (δοκίμιο μαζί με τον Νίκο Ιωάννου – εκδ. Εξάρχεια), «Μικρή πραγματεία για τον ερωτικό χρόνο» (εκδ. RedMarks). Επιμελήθηκε μαζί με τον Γ. Κτενά τον τόμο «Η σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη και η σημασία της για μας σήμερα» (εκδ. Ευρασία).

Ο Γιάβορ Ταρίνσκι (Yavor Tarinski) είναι συντάκτης στο Αυτολεξεί. Γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Αποτέλεσε συνιδρυτής του κοινωνικού κέντρου Adelante (Σόφια) και του 1ου Βουλγαρικού Κοινωνικού Φόρουμ. Υπήρξε συντάκτης του περιοδικού Βαβυλωνία και της βουλγαρικής θεωρητικής πλατφόρμας lifeaftercapitalism.info. Είναι υπεύθυνος βιβλιογραφίας έργων του Κορνήλιου Καστοριάδη στη Βουλγαρική, στο Agora International, καθώς και μέλος του οργανωτικού συμβουλίου του TRISE (Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας). Αρθρογραφεί σε διεθνείς ιστότοπους. Στη Βουλγαρική κυκλοφορούν τα έργα του «Η άμεση δημοκρατία του 21ου αιώνα» και «Το πρόταγμα της Αυτονομίας», ενώ στην Αγγλική τα βιβλία του “Direct Democracy: Context, Society, Individuality”, “Short Introduction to the Political Legacy of Castoriadis” καθώς και ηλεκτρονικές μπροσούρες (διαθέσιμες στον προσωπικό του ιστότοπο: towardsautonomyblog).