ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Νίκος Ιωάννου γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1964 στο Αγρίνιο. Από τη δεκαετία του ‘80 αρθρογραφεί σε διάφορα πολιτικά έντυπα. Έχει συνεργαστεί με το περιοδικό Ελευθεριακή Κίνηση (1983-1994) ενώ ήταν συντάκτης του περιοδικού ContAct (2000-2007) και της Βαβυλωνίας (2007-2019). Ζει στην Αθήνα και συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του πολιτικού περιοδικού Αυτολεξεί. Έργα του κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Εξάρχεια: “Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα” και “Το τέλος της εθνικής πολιτικής”, δοκίμια που έγραψε με τον Αλέξανδρο Σχισμένο. Συμμετέχει στον συλλογικό τόμο “Η σκέψη του Κορνήλιου Καστοριάδη και η σημασία της για μας σήμερα” από τις εκδόσεις Ευρασία. Είναι συνιδρυτής της δομής εκπαίδευσης Athens School όπου και διδάσκει ξυλουργική.
Email επικοινωνίας: contactmag1[at]yahoo.gr

Η Ιωάννα Μαραβελίδη είναι απόφοιτη της φιλοσοφικής σχολής του Παν/μιου Ιωαννίνων και ασχολείται με τον τομέα της επιμέλειας-διόρθωσης κειμένου. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ενώ συμμετέχει σε οριζόντια και αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του Αυτολεξεί και της Συμβουλευτικής Επιτροπής του TRISE (Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας). Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Βαβυλωνία. Την απασχολούν οι ιδέες της αυτονομίας, της άμεσης δημοκρατίας και της κοινωνικής οικολογίας. Στα ισπανικά και αγγλικά κυκλοφορεί το βιβλίο της, μαζί με τους Γιάβορ Ταρίνσκι και Θοδωρή Καρυώτη, Preguntando con los zapatistas. Reflexiones desde Grecia sobre nuestro impasse civilizatorio (Chiapas: Cooperativa Editorial Retos). Στο Αυτολεξεί αρθρογραφεί, μεταφράζει και είναι υπεύθυνη επιμέλειας.
Email επικοινωνίας: didenow[at]abv.bg

Ο Αλέξανδρος Σχισμένος γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Είναι διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Παν/μίου Ιωαννίνων και μεταδιδακτορικός ερευνητής του Α.Π.Θ. Υπήρξε μέλος της συντακτικής ομάδας των περιοδικών Βαβυλωνία (2003-2019), Έρμα και σήμερα του Αυτολεξεί. Κυκλοφορούν τα έργα του: Η ανθρώπινη τρικυμία: Ψυχή και αυτονομία στη φιλοσοφία του Κορνήλιου Καστοριάδη (Εξάρχεια), Μετά τον Καστοριάδη: Δρόμοι της αυτονομίας στον 21ο αιώνα (Εξάρχεια), Το τέλος της εθνικής πολιτικής (Εξάρχεια), Μικρή πραγματεία για τον ερωτικό χρόνο (RedMarks), Καστοριάδης εναντίον Χάιντεγκερ (Αυτολεξεί), Castoriadis and Autonomy in the Twenty-First Century (Bloomsbury), Common Futures: Social Transformation and Political Ecology (Black Rose Books), Εισαγωγή στην Κριτική του ψηφιακού λόγου (Athens School).

Ο Γιάβορ Ταρίνσκι (Yavor Tarinski) είναι συντάκτης στο Αυτολεξεί. Γεννήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Είναι υπεύθυνος βιβλιογραφίας έργων του Καστοριάδη για τα βουλγαρικά στο Agora International και μέλος του Οργανωτικού Συμβουλίου του TRISE (Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικολογίας). Αποτέλεσε συνιδρυτής του κοινωνικού κέντρου Adelante (Σόφια) και του 1ου Βουλγαρικού Κοινωνικού Φόρουμ. Αρθρογραφεί σε διεθνείς ιστοτόπους.
Κυκλοφορούν τα έργα του:
– Στα ελληνικά, ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ. Επαναστατικά προτάγματα στη Βουλγαρία του 19ου & 20ού αιώνα (Αυτολεξεί).
– Στα αγγλικά, Direct Democracy: Context, Society, Individuality (Durty Books), Short Introduction to the Political Legacy of Castoriadis (Aftoleksi), Common Futures: Social Transformation and Political Ecology (Black Rose Books), η ανθολογία Enlightenment and Ecology: The Legacy of Murray Bookchin in the 21st Century (Black Rose Book), Concepts for a Democratic and Ecological Society (Zer0 Books) και Reclaiming Cities: Revolutionary Dimensions of Political Participation (Black Rose Books).
– Στα βουλγαρικά, Η άμεση δημοκρατία του 21ου αιώνα (Anarres Books) και Το πρόταγμα της αυτονομίας (Anarres Books).
– Στα ισπανικά, Breve introducción al legado político de Castoriadis (CELAPEC) και Preguntando con los zapatistas. Reflexiones desde Grecia sobre nuestro impasse civilizatorio (Chiapas: Cooperativa Editorial Retos).
Το προσωπικό του ιστολόγιο: towardsautonomyblog.wordpress.com
Email επικοινωνίας: qvkata_man[at]abv.bg