Αφιέρωμα στον Γιώργο Κολέμπα στην Οικογιορτή στη Χαλκίδα

0

Την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα στο πλαίσιο της 10ης πανευβοϊκής γιορτής οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας στην Χαλκίδα (Πάρκο του Λαού) πραγματοποιείται εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Κολέμπα.

Ο Γιώργος Κολέμπας, ο οποίος είχε συμμετάσχει ως ομιλητής σε προηγούμενες οικογιορτές στην Χαλκίδα, πέθανε τον Μάιο του 2023, σε ηλικία 73 ετών. Είχε γεννηθεί το 1950 την Ήπειρο. Καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης (1978-2008) με οργάνωση πολλών περιβαλλοντικών προγραμμάτων και συμμετοχή στα τοπικά κοινωνικά και οικολογικά κινήματα πολιτών, από το 1990, που εγκαταστάθηκε στο Πήλιο, έγινε και οικο-γεωργός με στόχο την προώθηση και οργάνωση της βιολογικής οικο-παραγωγής στην Ελλάδα και τη διακίνηση των οικολογικών προϊόντων.

Από το 2008 ασχολήθηκε και με τη διαμόρφωση του προτάγματος της Τοπικοποίησης. Όπως σημειώνει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του (www.topikopoiisi.eu) η τοπικοποίηση είναι «μια στρατηγική στα πλαίσια της γενικότερης πρότασης της απο-ανάπτυξης. Σαν απάντηση στη παγκοσμιοποίηση και σαν δυνατότητα μετάβασης σε μια αποκεντρωμένη, επανατοπικοποιημένη, αυτοδιαχειριζόμενη-αμεσοδημοκρατική, οικολογική και αταξική κοινωνία της ισοκατανομής πόρων και εξουσιών». Εξέδωσε το αντίστοιχο βιβλίο: Τοπικοποίηση, από το παγκόσμιο στο τοπικό, ενώ με τον Γιάννη Μπίλλα έχει εκδώσει τα βιβλία: Ο ανθρωπολογικός τύπος της αποανάπτυξης- τοπικοποίησης και Για την Κοινότητα των Κοινοτήτων. Άλλα βιβλία: Ο Σύγχρονος Κοινοτισμός, Επιστροφή προς τα…μπρος.

*Βιβλία του Γιώργου Κολέμπα που κυκλοφορούν από τις συνεργατικές «Εκδόσεις των Συναδέλφων» θα βρίσκονται στον πάγκο του βιβλιοπωλείου της οικογιορτής.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Από το παγκόσμιο… στο τοπικό – Για ένα βιώσιμο οικολογικά και δημοκρατικό κοινωνικά μέλλον» θα είναι ο Αποστόλης Σέληνας.

—————————————–

Απέναντι στην εξαπλούμενη φυσική και κοινωνική έρημοποιήση, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Συνυπάρχουμε με τη φύση και δημιουργούμε το κοινό μας μέλλον!

Χαλκίδα 22-23-24 Σεπτεμβρίου 2023 :10η Πανευβοϊκή Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας:

https://oikogiortievias.blogspot.com/2023/09/chalkida-22-23-24-septemvriou-2023-10i-panevvoiki-giorti-oikologikis-georgias-kai-cheirotechnias.html

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 12 =