Η εμβληματική κατάληψη Rozbrat αγοράστηκε από τους καταληψίες! (Καμπάνια οικ. ενίσχυσης)

0

Η ROZBRAT ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ – ΝΑ ΕΠΑΝΑΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η συλλογικότητα της κατάληψης Rozbrat μόλις έκανε μια σημαντική ανακοίνωση: κατάφερε να αγοράσει μέρος του χώρου στον οποίο βρίσκεται η κατάληψη!

Η κατάληψη Rozbrat, που βρίσκεται στην πόλη Πόζναν, αποτελεί την παλαιότερη κατάληψη στην Πολωνία και ξεκίνησε την ύπαρξή της το 1994, με την κατάληψη ενός πρώην εργοστασίου χρωμάτων. Έκτοτε, η Rozbrat αποτελεί ζωτικό κόμβο αυτοοργάνωσης στην πόλη, φιλοξενώντας αμέτρητες εκδηλώσεις, εργαστήρια κ.λπ. αλλά και παρέχοντας οργανωτικό χώρο για κοινωνικά κινήματα και αντιφασιστικούς αγώνες. Έως σήμερα έχει βρεθεί πολλές φορές υπό τον κίνδυνο εκκένωσης. Έπειτα, ήρθε η δίκη, η τράπεζα, η δημοπρασία (με δικαστική απόφαση η ιδιοκτησία της Rozbrat είχε περάσει στα χέρια της τράπεζας από την οποία οι παλιότεροι ιδιοκτήτες είχαν πάρει μεγάλο δάνειο χωρίς να το εξοφλήσουν. Η τράπεζα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης της Rozbrat με δημοπρασία). 

Οι Αρχές της πόλης, ενάντια στα ίδια τους τα λεγόμενα, δεν ήθελαν τη Rozbrat να μείνει. Δεν στήριξαν ουδέποτε τον χώρο ούτε τον λόγο ύπαρξής της. Τα λόγια του αντιδημάρχου του Πόζναν δεν άφηναν περιθώρια για αισιοδοξία, όπως λένε οι καταληψίες: “δεν υπάρχει χώρος για μας εδώ που είμαστε τώρα, δεν υπάρχει χώρος για μας στο κέντρο της πόλης, μπορεί να υπάρχει κάτι στα προάστια αλλά αυτό έρχεται χωρίς μια σοβαρή πρόταση… οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα. Η πολιτική της πόλης είναι ξεκάθαρη: πετάξτε έξω ό,τι είναι διαφορετικό, μη-κερδοφόρο, ό,τι δεν ταιριάζει στην εμπορική εικόνα του Πόζναν. Θέλουν να καθαρίσουν το κέντρο για να γίνει ένα ανεξέλεγκτο εμπορικό κέντρο”.

Πριν από κάποια χρόνια, η κοινότητα της Rozbrat υπέβαλε δικαστικώς αίτημα ώστε να διεκδικήσει την ιδιοκτησία του κτιρίου, βάση του νόμου περί επικαρπίας.

Παρακάτω ακολουθεί η νέα ανακοίνωσή τους:

Ελάτε μαζί μας!

Μόλις αγοράσαμε ένα σημαντικό μέρος της Rozbrat! Πιο συγκεκριμένα: ένα μερίδιο σε αυτή. Για να το κάνουμε αυτό, δανειστήκαμε πολλά χρήματα από διάφορους ανθρώπους και πρωτοβουλίες. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε 320 χιλιάδες ζλότι. Έχουμε ήδη χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος αυτών που αναπτύξαμε για να πραγματοποιήσουμε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Προχωρήσαμε μπροστά, γιατί ξέρουμε ότι η Rozbrat και οι άνθρωποι γύρω της αξίζουν κάθε ρίσκο. Χρειαζόμαστε λοιπόν τη βοήθειά σας όχι μόνο για να εξοφλήσουμε το χρέος που έχουμε συσσωρεύσει, αλλά και για να συνεχίσουμε να λειτουργούμε.

Δεν θα το πραγματοποιούσαμε αυτό αν δεν υπήρχαν άνθρωποι σαν εσάς. Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο μαζί, επειδή έρχεστε στις δράσεις και τις συναντήσεις της Rozbrat, παίζετε σε συναυλίες της Rozbrat, μοιράζεστε τις αναρτήσεις σας, τρώτε τη vegan πίτσα της Rozbrat, κολλάτε αφίσες ή διαβάζετε βιβλία που έχουν εκδοθεί από τη Rozbrat. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να συμμετάσχετε άμεσα στις δράσεις της Rozbrat, τις χτίζετε όλες, γιατί είστε μαζί μας στους δρόμους, στις συναυλίες ή στο διαδίκτυο. Ή τώρα και εδώ. Σε αυτή την καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης.

Διαδηλώσεις, πικετοφορίες, διαμαρτυρίες, συλλήψεις σε δράσεις και δικαστικές ακροάσεις που σέρνονται ατελείωτα, τόνοι επιστολών, ώρες συνομιλιών με ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ανακτώντας τα χρήματά τους, παλεύοντας για τα δικαιώματά τους, ολονύχτια μπλόκα έξωσης, με ζωντανή κάλυψη σε όλη την Πολωνία, ο πρώτος σε αυτή τη χώρα ανελέητος αγώνας ενάντια στους καθαριστές των πολυκατοικιών, καταλήψεις, μπλόκα, συναντήσεις και συζητήσεις, ορθοστασία με πανό σε μια νεροποντή και πορεία στους δρόμους μέσα στη ζέστη… αυτό είναι η Rozbrat. Η Rozbrat είναι ο λαός.

320 χιλιάδες ζλότι. Το κάναμε για τη Rozbrat. Για σας. Για όλους-ες εκείνες-ους που δεν αδιαφορούν για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Που δεν θέλουν την πατρογονική ανάπτυξη, την τσιμεντοποίηση των πόλεων και την ανεξέλεγκτη κοπή των δέντρων. Που θέλουν να παίρνουν έναν αξιοπρεπή μισθό για τη δουλειά τους και να παρέχουν στην οικογένειά τους μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Να ζήσουν σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και διακρίσεις. Για όλους εκείνους που θέλουν να αλληλεπιδράσουν και να οικοδομήσουν.

Αν νομίζετε πως το όλο θέμα έχει διευθετηθεί, καμία σχέση. Να θυμάστε ότι αυτό το κομμάτι που πήραμε -αν και τόσο σημαντικό- είναι μόνο ένα μέρος της κατάληψης. Δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας. Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε τη Rozbrat σε αμετάβλητη μορφή. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν θα προχωρήσουμε παραπέρα μέχρι να εξοφλήσουμε αυτό το χρέος. Μέχρι να δώσουμε πίσω τις 320.000.

Θα βοηθήσετε; Ας το κάνουμε μαζί!

Υποστηρίξτε μας οικονομικά εδώ:

https://zrzutka.pl/en/nsg6nx

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − nine =