Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ επισκέφτηκε τη Β. Εύβοια

0

Σάββατο τον περιμέναμε –ανέβαλε λόγω καιρού– Τρίτη ήρθε. Με πολύ χειρότερες καιρικές συνθήκες. Μέρα εργάσιμη, σκοτεινή, δυσοίωνη, με ψιλόβροχο και βοριά που περόνιαζε τα κόκκαλα.

Άφησε να διαδοθεί ότι πριν καταλήξει με την κουστωδία του στην Ιστιαία θα περάσει από Λίμνη και Ροβιές, δύο από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την πύρινη λαίλαπα του περασμένου Αυγούστου…

Από τις 8.30 ήμασταν με τα πανό μας στη διασταύρωση των Ροβιών. Επί ματαίω.

Φύγαμε κονβόι για την Ιστιαία καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες τελικά πέρασε από την Αρκίτσα στα Λουτρά με το φέρυ.

Στη ζούλα· αλλάζοντας το πρόγραμμά του τελευταία στιγμή.

Από έγκυρες πηγές μάθαμε ότι μέχρι και οι προσκείμενες στη Ν.Δ. δημοτικές αρχές της Ιστιαίας αγανάκτησαν με τις συνεχείς αλλαγές του προγράμματός του.

Τα κατάφερε ωστόσο να μην συναντηθούμε πουθενά.

Δεν πέρασε από την κεντρική πλατεία της Ιστιαίας – εκεί που από τις 10 το πρωί στήσαμε τα πανό μας. Ούτε φυσικά άκουσε τα συνθήματα που φωνάξαμε στη μετέπειτα πορεία μας προς τα ΕΠΑΛ Ιστιαίας όπου θα γινόταν η διευρυμένη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς και η παρουσίαση του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.

Σαράντα άτομα, το επιτελείο του πρωθυπουργού, η Κεραμέως και η Μενδώνη παρακαλώ, η Παιδεία και ο Πολιτισμός μέσω των εκπροσώπων τους, την ώρα που ο δήμαρχος της πόλης είχε δικαίωμα να φέρει μαζί του μόνο ένα ακόμα άτομο.

Οι άνδρες των ΜΑΤ, που είχαν παραταχθεί σε αρκετή απόσταση έξω από τη σύσκεψη, ήταν μάλλον περισσότεροι από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τον «γαλονά» που έδινε τις εντολές, επιτράπηκε να περάσουν τέσσερα άτομα από το Συντονιστικό Πυροπλήκτων προκειμένου να επιδώσουν στον πρωθυπουργό ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Με συνοπτικές διαδικασίες εισέπραξαν όχι μόνο αρνητική απάντηση αλλά και το σχόλιο «Ωραία! Κάνατε το κομμάτι σας. Διαλυθείτε ήσυχα τώρα!» την ώρα που κάποιοι τολμηροί, απελπισμένα επιχειρούσαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να περάσουν στα σχολεία.

Ο πρωθυπουργός φοβόταν. Φοβόταν πολύ. Γι’ αυτό και επέλεξε να περάσει με το πλοίο της γραμμής στα Λουτρά Αιδηψού και να κάνει τη σύσκεψή του στην Ιστιαία. Μακριά από την έρημη γη.

Γι’ αυτό και άλλαζε συνεχώς ώρα, μέρα και μέσο άφιξης.

Γι’ αυτό και έφερε μαζί του όλο το επιτελείο του και δεν επέτρεψε στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ούτε καν στους δημοσιογράφους να παραβρεθούν.

Το μοναδικό τηλεοπτικό συνεργείο που ακολούθησε την πορεία μας ήταν το OPEN ενώ από τη διαμαρτυρία μας προβλήθηκε ένα και μοναδικό πλάνο πέντε δευτερολέπτων.

Έστειλε και ο ΑΝΤ1 κάμερα και δημοσιογράφο στην Ιστιαία. Τη συναντήσαμε στο καφενείο των Ροβιών να παλεύει να βγάλει το ΘΕΜΑ της καθώς όπως χαρακτηριστικά μου ανέφερε δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν ούτε στα πεντακόσια μέτρα λόγω της ασφαλείας του πρωθυπουργού.

Γνωρίζω προσωπικά τη νεότερη συνάδελφο λόγω της 25ετούς θητείας μου ως δημοσιογράφου στον ΑΝΤ1.

«Να σου μιλήσω εγώ για τη συνέλευσή μας» της πρότεινα αφελώς, για να λάβω άμεση απάντηση από τον οπερατέρ, με τον οποίο έχω συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν: «Ό,τι και να μας πεις θα κοπεί στο μοντάζ γιατί προσβάλει τον πρωθυπουργό μας».

Χαμογελούσε διφορούμενα. Είμαι βέβαιη ότι δεν θεωρεί τον πρωθυπουργό δικό του άνθρωπο. Αλλά είναι υπάλληλος του καναλιού περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός φοβόταν πολύ.

Φοβόταν τη λαϊκή οργή.

Γι’ αυτό και τελικά δεν επισκέφθηκε τη Βόρεια Εύβοια.

Απλώς μπήκε στη λιμουζίνα του, μετά στο καράβι και μετά σε μια αίθουσα που βρίσκεται στη Βόρεια Εύβοια.

Για να κάνει το κομμάτι του…

ανταπόκριση από την Κορίνα Ξυπολιτίδου, για την επίσκεψη του ΠΘ στις 14/12/2021

«Κράτος υπάρχει, αλλά έχει άλλες προτεραιότητες»

Συνέλευση Αγώνα Β. Εύβοιας: «Η πολιτική της καµµένης γης συνεχίζει να χαράσσεται στις πλάτες µας»

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 4 =