CHAZ – Η Αυτόνομη Ζώνη στο Κάπιτολ Χιλ του Σιάτλ

0

του Chase Burns

Η Αυτόνομη Ζώνη του Κάπιτολ Χιλ είναι ειρηνική και μεγαλώνει.

Η ακτίνα των έξι οικοδομικών τετραγώνων γύρω από το East Precinct του Σιάτλ ξεκίνησε τη ζωή της ως «Free Capitol Hill» τη Δευτέρα [8 Ιουνίου], αφότου το Αστυνομικό Τμήμα του Σιάτλ τα μάζεψε και έφυγε από το κτίριο, αφήνοντας τους διαδηλωτές να περάσουν ελεύθερα μπροστά από το τμήμα για πρώτη φορά μετά από μια εβδομάδα. [σ.τ.μ. Την περασμένη εβδομάδα οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν μπλοκάρει τον δρόμο στους διαδηλωτές]

Μέχρι νωρίς την Τρίτη, οι διαδηλωτές είχαν καθορίσει μια περίμετρο με αυτοσχέδια εμπόδια και εναλλασσόμενους φρουρούς. Το απόγευμα, το “No Cop Co-Op” εμφανίστηκε, μοιράζοντας κεμπάπ, σνακ και δωρεάν νερό στους περαστικούς. Μια πλατεία διδασκαλίας ιδρύθηκε στη διασταύρωση [των οδών] 12th και Pine. Οι σκηνές τοποθετήθηκαν κοντά στην περίμετρο, όπου οι άνθρωποι ενθαρρύνθηκαν να μείνουν όλη τη νύχτα, ή έστω και για δύο ή τρεις ώρες για να κρατήσουν το χώρο. Και το βράδυ, είχαν κατασκευάσει ακόμη και τον δικό τους υπαίθριο κινηματογράφο.

Το “CHAZ”, ή το CHAZ, είναι το κοπιαστικό αποτέλεσμα των διαδηλώσεων για πάνω από μια εβδομάδα κατά του Αστυνομικού Τμήματος του Σιάτλ και της Εθνικής Φρουράς. Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ζήτησαν τον τερματισμό της αστυνομικής βίας, πρότειναν να αποχρηματοδοτηθεί το Seattle Police Department και να μεταφερθούν οι πόροι σε επενδύσεις στις μαύρες κοινότητες και ζήτησαν την πλήρη κατάργηση της αστυνομίας. Αυτά τα αιτήματα απαντήθηκαν με πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα, ελάχιστες παραχωρήσεις από τους πολιτικούς και έναν ενεργό ελεύθερο σκοπευτή. […]

Οι ειδήσεις για αυτήν την αντικαπιταλιστική «πόλη του Βατικανού» χωρίς αστυνομία στο Καπιτώλιο έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα, με το «Capitol Hill Autonomous Zone» να διαδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και μέσω Twitter.

Χθες το βράδυ, το σκηνικό ήταν ήρεμο. Μια εκδοχή του, “Αν είστε εδώ για φασαρία, GO HOME!” συχνά ακουγόταν στο μικρόφωνο στην τρέχουσα περιοχή διδασκαλίας.

«Εάν δείτε κάποιον να κάνει κάποια μαλακία, πείτε κάτι σε αυτόν που κάνει τη μαλακία», είπε ένας ομιλητής, αναφερόμενος σε ανθρώπους που μπορεί να προσπαθήσουν να εισέλθουν στο East Precinct. […]

Οι τσιλιαδόροι που σταθμεύουν στα οδοφράγματα που ορίζουν τη ζώνη των έξι μπλοκ του CHAZ, σημείωσαν ότι η νύχτα ήταν «άνετη» και «ήρεμη, όπως μας αρέσει». Ρωτάνε σβέλτα τους ανθρώπους εάν χρειάζονται βοήθεια. Υπάρχουν χημικές τουαλέτες, που παρέχονται από το Τμήμα Μεταφορών του Σιάτλ, και καθορισμένοι χώροι καπνίσματος, που παρέχονται από τους ανθρώπους.

Το πλήθος ενεργοποιήθηκε για να δημιουργήσει διασυνδέσεις. Οι άνθρωποι μίλησαν για επενδύσεις σε τράπεζες που ανήκουν σε Μαύρους, για την αποχρηματοδότηση των εταιρειών και για μεταρρυθμίσεις στις φυλακές. Ένας ομιλητής εξέδωσε προειδοποίηση για το Αμερικανικό Συμβούλιο Νομοθετικής Συνδιαλλαγής [American Legislative Exchange Council], «μια ομάδα λευκών από μεγάλες εταιρείες… που δεν γνωρίζουν τα ζητήματά μας και φτιάχνουν νόμους».

Οι άνθρωποι υπενθύμισαν ο ένας στον άλλο ότι ήταν έτοιμοι να καταλάβουν την περιοχή για μεγάλο διάστημα – έως ότου η πόλη ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες απαιτήσεις τους.

Επί του παρόντος, κάποιοι επαναλαμβάνουν την έκκληση της δημοτικής συμβούλου [του Σιάτλ] Kshama Sawant να μετατραπεί το East Precinct σε κοινοτικό κέντρο επανορθωτικής δικαιοσύνης.

Μια νέα εξέλιξη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης γλύκανε την ατμόσφαιρα για όσους ήθελαν να μείνουν τη νύχτα. Ένας γιγαντιαίος προβολέας και το σύστημα ήχου που δημιουργήθηκε έξω από τo τμήμα άρχισε να προβάλλει το 13th, το ντοκιμαντέρ της Ava DuVernay για τη μαζική φυλάκιση. «Αν έχετε άλλες ιδέες για ντοκιμαντέρ ή οτιδήποτε μπορεί να θέλει κάποιος να παρακολουθήσει, ελάτε και ενημερώστε μας. Γράψτε το σε ένα κομμάτι χαρτί», είπε ένας ομιλητής στο μικρόφωνο.

Το πλήθος συνέχισε να μεγαλώνει το βράδυ καθώς ενώθηκε μαζί του μια ομάδα που διαδήλωνε από το Δημαρχείο.

Άκουσα μια φήμη ότι το American History X επρόκειτο να προβληθεί στη συνέχεια. Υπάρχει ακόμα χρόνος να κατεβείτε στο CHAZ και να κάνετε μια πρόταση.

Πηγή: https://www.thestranger.com/slog/2020/06/10/43880223/the-capitol-hill-autonomous-zone-renames-expands-and-adds-film-programming

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =