Ανταπόκριση από τη 4η Συνέλευση των Συνελεύσεων των Κίτρινων Γιλέκων

0

Η 4η «Συνέλευση των Συνελεύσεων» των Κίτρινων Γιλέκων ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Η συνέλευση έλαβε χώρα απ’ την 1η Νοεμβρίου στο Μονπελιέ, σ’ ένα μουσείο που δεν χρησιμοποιείται πλέον. Εκεί παραβρέθηκαν 200 τοπικές επιτροπές του κινήματος, για να συζητήσουν συγκεκριμένα τη συνέχεια του κινήματός τους.

Η ολομέλεια της 4ης «Συνέλευσης των Συνελεύσεων» των Κίτρινων Γιλέκων αποφάσισε τη συμμετοχή του κινήματος στη γενικά απεργία της 5ης Δεκεμβρίου ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, όπως επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό κανάλι RFI ο Christophe Chapuis, εκπρόσωπος τύπου της συνέλευσης.

Τα 600 Κίτρινα Γιλέκα, που εκπροσωπούν 200 τοπικές επιτροπές, αποφάσισαν επίσης ότι η επόμενη συνάντηση τους θα γίνει πιθανότατα στην Τουλούζη, σε ημερομηνία που μένει να καθοριστεί. Το κίνημα πλησιάζει την 1η του επέτειο αφού οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν στις 17 Νοεμβρίου του 2018.

Η «Συνέλευση των Συνελεύσεων» πήρε ακόμη αποφάσεις πάνω σε διάφορα θέματα, όπως μας ενημερώνει ο Christophe Chapuis. «Υπήρχαν 7 θεματικές ομάδες εργασίας, καθώς και 4 ακόμη που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, άρα ήταν πολύ πλούσιο το περιεχόμενο, με συμμετέχοντες που δούλεψαν σκληρά κάθε μέρα για πολλές ώρες».

Ο εκπρόσωπος τύπου της συνέλευσης, Christophe Chapuis, μας περιγράφει συνοπτικά τα κύρια σημεία αυτών των 3 ημερών.

«Στο τέλος της ολομέλειας, έγινε ψηφοφορία για κάποια θέματα, όπως η στήριξη ανθρώπων που εξεγείρονται ενάντια στην αδικία, γιατί βλέπουμε ότι ο κόσμος των Κίτρινων Γιλέκων δεν είναι μόνος του. Επίσης, υπήρξε μεγάλη στήριξη για την κινητοποίηση που προετοιμάζεται στις 17 Νοεμβρίου, καθώς και για τη γενική απεργία της 5ης Δεκεμβρίου. Μπορούμε να πούμε ότι τα Κίτρινα Γιλέκα θα συμμετέχουν πιθανότατα στις διαδικασίες και θα βοηθήσουν όσο μπορούν στη γενική απεργία.»

Μετάφραση για το αυτολεξεί: Χρήστος Καραγιαννάκης

Πηγή

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =