Ακροδεξιοί & φασίστες, ως ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΣ των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ, κατηγορούν τους μετανάστες

0

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Φασίστες, πίσω στις τρύπες σας. Αλληλεγγύη και ανθρωπιά ο δικός μας δρόμος!

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/8 έλαβε χώρα αντιφαστική συγκέντρωση στο Αναγνωστήριο στην Αλεξανδρούπολη. Ακολουθεί η ανακοίνωση από την Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου για τη συγκέντρωση και τη φασιστική επίθεση που αυτή δέχτηκε:

Τις τελευταίες μέρες ακροδεξιοί κύκλοι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν για ακόμα μια φορά στο δημόσιο πεδίο στον Έβρο δημιουργώντας πολιτοφυλακές, κυνηγώντας και “συλλαμβάνοντας” μετανάστες. Υποστηρίζουν, χωρίς προφανώς κανένα στοιχείο, ότι οι μετανάστες είναι αυτοί που ανάβουν τις φωτιές και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις περιπολίες. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να εγκλωβίσουν δεκάδες μετανάστες μέσα σε κοντέινερ.

Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι 26 μετανάστες, ανάμεσά τους και 2 παιδία βρέθηκαν απανθρακωμένοι στη Δαδιά από τη φωτιά.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ζαμπούκης κατά τη συνομιλία του με τον Κουτσούμπα στο Δημαρχείο σήμερα, ανέφερε ότι “ευτυχώς δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές”. Πιθανότατα ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης δεν υπολογίζει σαν ανθρώπινες τις ζωές των 26 μεταναστών. Παραλληλα, τα γνωστά ακροδεξιά καθάρματα, Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης και Στύγκας των Σπαρτιατών, επισκέπτονται την Αλεξανδρούπολη, επιδοκιμάζοντας τα φασιστικά πογκρόμ, τις απαγωγές και τα βασανιστήρια προς τους μετανάστες.

Οι φασίστες με τις πλάτες των ακροδεξιών βουλευτών του Νομού, της πένας τοπικών ενημερωτικών και την κρατική προπαγάνδα, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν από την ολοσχερή καταστροφή που μαίνεται στην περιοχή του Έβρου. Κατηγορούν τους μετανάστες για μια ακόμα φορά ως εμπρηστές και υπεύθυνους για την κατάσταση αυτή.

Παίζουν για μια ακόμα φορά τον ρόλο που του έχει δώσει το σύστημα, ως πλυντήρια και συγκαλυπτές των πραγματικών ευθυνών. Σε μια κρίσιμη στιγμή, διαχέουν τον ακροδεξιό οχετό στον κοινωνικό ιστό, επιχειρώντας να διασπάσουν τις οργανωμένες προσπάθειες του λαού, ντόπιων και ξένων.

Οι πραγματικές ευθύνες δεν είναι άλλες από κρατικές. Η ελλιπής δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας των ζωών και της φύσης είναι η κρατική πολιτική που οδηγεί σε καταστροφές όπως αυτή στον Έβρο. Το κράτος επιλέγει να δίνει εκατομμύρια στους μηχανισμούς καταστολής μπάτσους και στρατό, να περνά νόμους που επιτρέπουν στα αφεντικά να καταπατούν και να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι φωτιές δεν μπαίνουν για να μπορούν να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες. Τεράστιες εκτάσεις γίνονται στάχτη και αποκαΐδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή. Από την καμμένη γη επωφελούνται όσοι λεηλατούν την φύση για την ανέγερση τουριστικών θερέτρων, αιολικών πάρκων, για την διάνοιξη δρόμων για την εξυπηρέτηση των πολεμοχαρών σχεδίων των ιμπεριαλιστών και για πολλούς άλλους λόγους. Όπως βλέπουμε αλλωστε καθημερινά η φύση του λυσσαλέου κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, φύση, οικοσύστημα στο όνομα του κέρδους.

Μέσα σε αυτή την ανθρώπινη και φυσική τραγωδία το δάχτυλο πρέπει να το σηκώσουμε για να αναδείξουμε τον πραγματικό υπαίτιο και να λογαριαστούμε με αυτόν. Και δεν είναι οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες όπως θέλουν να μας πείσουν τα παιδιά του συστήματος.

Είναι η ίδια η κυριαρχία, το κράτος το κεφάλαιο οι δολοφόνοι και οι εμπρηστές.

Απέναντι στον φασιστικό οχετό να οργανωθούμε και να δράσουμε για τις πραγματικές ανάγκες της τάξης μας και να απλώσουμε ένα ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο αλληλεγγύης για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στο σήμερα, να αναμετρηθούμε με όσους λεηλατούν τη φύση και τις ζωές μας στο αυριο.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Για την επίθεση στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη:

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε επίθεση στον χώρο του Αναγνωστηρίου και στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος για την καλεσμένη αντιφασιστική συγκέντρωση. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ομάδα περίπου 30 ατόμων προσέγγισε συντεταγμένα από το απέναντι πεζοδρόμιο και προσπαθούσε να προκαλέσει συμπλοκή. Δεδομένης της κατάστασης η περιφρούρηση κράτησε αμυντική στάση προσπαθώντας να περιορίσει τα άτομα. Στη συνέχεια μετά από την συμπλοκή, τα άτομα αποχώρησαν και ο συγκεντρωμένος κόσμος παρέμεινε για κάποια ώρα στο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε μέσα στο Αναγνωστήριο, όπου και ακολούθησε ανοιχτή συνέλευση. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ομάδα δεκάδων ατόμων, με κάποια να έχουν καλυμμένα χαρακτηριστικά και να είναι οπλισμένοι, προσπάθησαν να επιτεθούν στον κόσμο που βρισκόταν στον χώρο για ακόμα μία φορά. Μετά από μικρής έντασης συμπλοκή, τα άτομα αποχώρησαν.

Η παρουσία αστυνομίας και ασφάλειας καθ’ όλη την διάρκεια των επιθέσεων ήταν διακριτική. Οι επιθέσεις οργανώθηκαν από τα ίδια group chat που χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση μεταναστών.

Το Αναγνωστήριο και ο κόσμος που συμμετέχει στις δομές του χώρου, από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών στον Έβρο, έχει στηρίξει έμπρακτα και έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις για να στήσει ένα δίκτυο αλληλεγγύης που βοηθά στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών με όλα τα απαραίτητα. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες έχουν συγκεντρωθεί τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα για τα άτομα που συμμετέχουν στην πυρόσβεση, για αυτούς που εκκένωσαν τις κατοικίες τους. Από το Αναγνωστήριο ξεκίνησε και η συνεργασία με την Κοινωνική Κουζίνα “Ο Άλλος Άνθρωπος”, που τις τελευταίες μέρες καθημερινά προσφέρει εκατοντάδες μερίδες τροφής σε όσα άτομα είναι στην πρώτη γραμμή των πυρκαγιών.

Σε αυτόν τον κόσμο επέλεξαν να επιτεθούν. Στον κόσμο της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας, που μέρα – νύχτα βρισκόταν στους δρόμους βοηθώντας με κάθε τρόπο.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους ντόπιους, τους ξένους και κάθε άτομο που ζεί εδώ να αντιληφθεί και να σκεφτεί ποιος είναι ο πραγματικός υπαίτιος για τα δεινά μας. Εμείς το λέμε και θα το ξαναλέμε με όλη μας την φωνή. Οι πραγματικές ευθύνες δεν είναι άλλες από τις κρατικές. Η ελλιπής δασοπροστασία και δασοπυρόσβεση, τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας των ζωών και της φύσης είναι η κρατική πολιτική που οδηγεί σε καταστροφές, όπως αυτή στον Έβρο. Το κράτος επιλέγει να δίνει εκατομμύρια στους μηχανισμούς καταστολής μπάτσους και στρατό, να περνά νόμους που επιτρέπουν στα αφεντικά να καταπατούν και να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Χωρίς προφανώς κανένα στοιχείο οι φασίστες αναπαράγουν το αφήγημα ότι οι μετανάστες είναι αυτοί που ανάβουν τις φωτιές και καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις περιπολίες.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι φωτιές δεν μπαίνουν για να μπορούν να περάσουν τα σύνορα οι μετανάστες. Τεράστιες εκτάσεις γίνονται στάχτη και αποκαΐδια για να εξυπηρετήσουν επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή. Από την καμμένη γη επωφελούνται όσοι λεηλατούν τη φύση για την ανέγερση τουριστικών θερέτρων, αιολικών πάρκων, για τη διάνοιξη δρόμων για την εξυπηρέτηση των πολεμοχαρών σχεδίων των ιμπεριαλιστών και για πολλούς άλλους λόγους. Όπως βλέπουμε άλλωστε καθημερινά η φύση του λυσσαλέου κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος δεν λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, φύση, οικοσύστημα στο όνομα του κέρδους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + eleven =