Ataxia School Δημοκρατικό σχολείο: Δελτίο τύπου για το UPPERGROUND MOUNTAIN FESTIVAL

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ UPPERGROUND MOUNTAIN FESTIVAL

Ένα μεστό τριήμερο στον στειριώτικο Ελικώνα έλαβε τέλος και τα συναισθήματά μας ποικίλα. Oργανωσιακά ρισκάραμε αρκετά σε όλους τους τομείς. Από την επιλογή του χώρου (ένα σημείο στο δυτικό Ελικώνα, που η πρόσβαση γινόταν μέσω βατού μεν, χωματόδρομου δε), από τον ελάχιστο χρόνο που είχαμε στη διάθεση μας (ουσιαστικά ένα μήνα), από την επιλογή μας για συμμετοχή με ελεύθερη συνεισφορά, χωρίς χορηγούς αλλά και από τον τρόπο οικοδόμησης του όλου προγράμματος, ο οποίος έγινε οριζόντια μετά από κάλεσμα της διοργάνωσης σε συλλογικότητες και μοναδικότητες.

Η ανταπόκριση για βοήθεια ήταν ανυπολόγιστα μεγάλη. Οι κοινότητες μας Διστόμου και Στειριου, ενωμένες, καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σύλλογοι και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το παρών. Έτσι είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους απρόβλεπτους παράγοντες του καιρού και της προσέλευσης του κόσμου που από τη στιγμή που δεν είχαμε εισιτήριο δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε ούτε κατά προσέγγιση.

Ο καιρός μας έκανε ευτυχώς το χατίρι με το δροσιστικό αεράκι το βράδυ και ένα φεγγάρι που έδινε βραδιά με τη βραδιά όλο και περισσότερο απ’ το φως του. Έτσι περίπου δύο χιλιάδες άνθρωποι από όλες τις γεωγραφίες ανέβηκαν το τριήμερο αυτό στο βουνό και απόλαυσαν όπως οι ίδιοι μας είπαν τις δράσεις που είχαμε ετοιμάσει.

Ομάδες διάσωσης, πυροσβεστικά οχήματα, ομάδα καθαρισμού του χώρου, μόνιμη θέση παρκαδόρου ώστε να μην υπάρξει ποτέ συνωστισμός , ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, σκιερές θέσεις για camping, δωρεάν γεύματα από τη συλλογική κουζίνα, ομιλίες, παιδαγωγικές δράσεις και παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και φυσικά συναυλίες το βράδυ με μια ποικιλία ειδών μουσικής από hip-hop μέχρι παραδοσιακό ήταν κάποιες από τις παροχές που με μεγάλο κόπο φροντίσαμε να προσφέρουμε.

Όμως το νόμισμα έχει τουλάχιστον δύο όψεις. Το φεστιβάλ αυτό είχε έναν σκοπό. Την οικονομική ενίσχυση του σχολείου μας Ataxia School,ώστε να μπορεί να συνεχίσει το έργο του ως ένα σχολείο πρότυπο, προεικονιστικό του δημόσιου σχολείου που θέλουμε να έχουμε. Εκεί δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εξοικονομήσουμε κάποιο πόσο που θα μας έδινε μια πνοή.

Όσοι και όσες θέλετε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε και πιστεύετε ότι οι μεγάλες αλλαγές έρχονται από τα κάτω, οριζόντια με την ορμή και το πείσμα ανθρώπων που οραματίζονται και πράττουν στο τώρα μπορείτε να μας ενισχύσετε μέσω του παρακάτω λογαριασμού Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος – IBAN :

GR7901103980000039800815746
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Είτε μαζί θα τα καταφέρουμε, είτε καθόλου.

Ataxia School
Δημοκρατικό σχολείο του Βουνού,
Για τη ζωή, τη γη, τον πολιτισμό

www.ataxiaschool.com

Αφήστε ένα σχόλιο

five + fifteen =