Πορεία προς υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ στην Αθήνα

0

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για την υπεράσπιση του μοναδικού αυτοδιαχειριζόμενου και ανακτημένου εργοστασίου στην Ελλάδα – τη ΒΙΟΜΕ της Θεσσαλονίκης.

Η λειτουργία του εργοστασίου απειλείται καθώς το οικόπεδο πάνω στο οποίο βρίσκεται πωλήθηκε με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού την 1η Φεβρουαρίου. Αυτό όμως δημιούργησε ένα κύμα αλληλεγγύης προς το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και όχι μόνο.

Η ΒΙΟΜΕ εδώ και σχεδόν 10 χρόνια αποτελεί παράδειγμα αυτοδιαχείρισης για τους ανθρώπους παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι η εργασία μπορεί να πραγματοποιηθεί συλλογικά και οριζόντια, χωρίς μετόχους και ιδιοκτήτες, χωρίς εργαζόμενους και αφεντικά. Η ΒΙΟΜΕ επιμένει επίσης στην οικολογική παραγωγή, υπογραμμίζοντας τη σχέση μεταξύ αυτοδιαχείρισης και οικολογίας.

Παραδείγματα όπως τη ΒΙΟΜΕ είναι εξαιρετικά σημαντικά γιατί αποτελούν μια εικόνα ενός κόσμου που βασίζεται στην οριζοντιότητα και στη λαϊκή συμμετοχή.

Και σε έναν κόσμο που βυθίζεται στο σκοτάδι και τον αυταρχισμό, τέτοιες εικόνες πρέπει να προστατεύονται και να προβάλλονται.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ!

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − sixteen =