«ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!» Καταγγελία για τα τραγικά αποτελέσματα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ

0

Προσωπικό κείμενο-παρέμβαση, καταγγελία από τη Μαρία Σιδερά Μάρακα (με τεκμήριο τις οδηγίες σε υγειονομικό προσωπικό, όπου δεν απαιτείται αρνητικό τεστ σε νοσήσαντες εργαζόμενους για την επιστροφή στη δουλειά) για τα τραγικά αποτελέσματα της υποστελέχωσης του ΕΣΥ:

Λόγω έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, υποχρεώνουν γιατρούς και νοσηλευτές με θετικό τεστ να επιστρέψουν σε πολύωρες εφημερίες.

Για άλλη μια φορά, οι υπουργοί δεν κρύβουν τις προθέσεις τους, την αναλγησία τους και την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτούς η εργατική τάξη είναι μηχανές αναπαραγωγής με ημερομηνία λήξης και οι ζωές των ευπαθών ομάδων είναι αναλώσιμες, απλά νούμερα σε στατιστικές.

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα έχουν φτάσει σε αδιανόητους αριθμούς, στα νοσοκομεία υπάρχουν ωράρια και βάρδιες εξάντλησης για τους εργαζόμενους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ταυτόχρονα, καλούνται να δουλέψουν άμεσα μετά την εξάντληση από τον ιό, καθώς δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού. Δεν έχουν γίνει δηλαδή, οι απαραίτητες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις που διεκδικούνται εδώ και δύο χρόνια, από την αρχή της πανδημίας.

Καθώς από την αρχή της πανδημίας πολύς κόσμος μένει άνεργος, η στάση της Κυβέρνησης είναι τα παίξει όλα για όλα επικοινωνιακά, καλύπτοντας τις τραγωδίες στο όνομα του κέρδους των λίγων. Και όποιος επιζήσει.

Τα εκατομμύρια που το κράτος σκόρπισε στα κανάλια, το μόνο που κατάφεραν ήταν η συστηματική τρομολαγνεία που με στόχο την υπεράσπιση ιδιωτικών συμφερόντων έκλεινε διαρκώς το μάτι σε αντιεπιστημονικές, ανορθολογικές ή/ και αντιεμβολιαστικές απόψεις.

Ο συνδυασμός των κυβερνητικών πολιτικών υποστελέχωσης/υποχρηματοδότησης και του δημοσιογραφικού λόγου που υποστήριξε τις αντιφάσεις του προς όφελος των εκμεταλλευτών, συνετέλεσε στην αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των διασωληνώσεων.

Όλα αυτά οδηγούν και πάλι σε οριακή πίεση στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ.

Βλέπετε, επιλέχτηκε το κρατικό χρήμα να σκορπιστεί σε αστυνομικό εξοπλισμό και προσλήψεις ένστολων… Και αντίθετα, φτάνουμε στο σήμερα με 40.000 ημερήσια κρούσματα, με νοσοκομεία χωρίς επάρκεια σε ιατρούς και νοσηλευτές/-τριες και οι εναπομείναντες να δουλεύουν και να εφημερεύουν ακόμα και νοσούντες/ούσες!

Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν γίνει κάποιο δυστυχές ατύχημα και ο ιός εξαπλωθεί στις ΜΕΘ και στις κλινικές;

Μήπως αυτή είναι η τακτική για άδειες ΜΕΘ;

Να φύγουν οι παλιοί, να έρθουν οι νεότεροι;

Ποιος θα πάρει την ευθύνη αν οι γιατροί και οι νοσηλευτές καταρρεύσουν στους διαδρόμους, καθώς ήδη υπάρχει ενημέρωση για burn out αρκετών εργαζόμενων;

Και κυρίως, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για όσους ευπαθείς στον ιό έμειναν εσκεμμένα απροστάτευτοι, πέθαναν και θα πεθάνουν λόγω των επικίνδυνων κυβερνητικών πολιτικών που αντιμετωπίζουν τη ζωή με τόση απαξίωση;

Πλέον οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί τελειώνουν, πρέπει να σας φωνάζουμε με το όνομα σας: ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!

Βλ. επίσης:

Δημόσια υγεία σημαίνει ο λόγος σε υγειονομικούς/νοσηλεύτριες & εργαζομένους φροντίδας!

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 14 =