Ελλάς Ελλήνων ανεμβολίαστων χριστιανών – αναρχικών και αντίχριστων

1

Νίκος Ιωάννου

Όλοι γνωρίζουν ότι κανένα πολιτικό κόμμα ή οργάνωση, καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εάν προηγουμένως δεν έχει σιγουρευτεί ότι από αυτή θα έχει κάποιο κέρδος.

Κάποιες φορές, ακόμη και οι πιο ακριβοπληρωμένοι μηχανισμοί που φροντίζουν γι’ αυτό το κέρδος, όπως οι κυβερνητικοί, πέφτουν έξω. Κάτι θα τους ξεφύγει μέσα στη χαοτική χρονικότητα των ανακοινώσεων και των απρόβλεπτων δηλώσεων.

Κάπως έτσι έγινε και με τον Μητσοτάκη ο οποίος έσπευσε να οικειοποιηθεί μια, πιο προωθημένη από τη δική του, ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, σε σχέση με την προσέλευση των ανεμβολίαστων πιστών στους ναούς. Βεβαίως, σχεδόν όλο το πολιτικό σύστημα “γλύφει” το ρεύμα των ανεμβολίαστων, όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στους πιστούς της ορθοδοξίας. Και δείχνει αυτή την προτίμηση επειδή τα λόμπι της ορθοδοξίας στην Ελλάδα έχουν συγκροτημένους μηχανισμούς ελέγχου των πιστών, σε βαθμό που να τους κατευθύνουν ακόμη και στην κάλπη. Όλοι οι πρωθυπουργοί πάντοτε “γλύφουν” την ελληνική ορθοδοξία και όλοι θυμόμαστε την υποκριτική στάση του Ανδρέα Παπανδρέου παλιότερα ή προσφάτως του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα ότι οι νεωκόροι μπορούν να απαγορεύουν στις γυναίκες να εισέλθουν με μίνι φούστα στις εκκλησίες αλλά αδυνατούν να περιορίσουν τη “θρησκευτική ελευθερία” της καθεμιάς και του καθενός και να του ζητήσουν ένα rapid test. Σπέρνουν αρρώστια και θάνατο και υποκρίνονται οι ιεράρχες δηλώνοντας ευθαρσώς πως δεν μπορούν να πάρουν “ανοίκεια μέτρα επιβολής ολοκληρωτικής προσέγγισης και χαρακτήρα”.

Θέλουν να μας πουν πως όλοι εμείς, η υπόλοιπη κοινωνία με τους κρατικούς μηχανισμούς οργάνωσης και ελέγχου υπακούμε σε μέτρα επιβολής ολοκληρωτικής προσέγγισης και χαρακτήρα; Ζούμε σε ένα υγειονομικό απαρτχάϊντ; Σχεδόν απόλυτη ταύτιση της Ιεράς Συνόδου με τους Έλληνες covidiots “αντίφα” και με ένα κομμάτι του αναρχικού και ακροαριστερού κινήματος.

Τι γίνεται λοιπόν; Πώς προέκυψε αυτή η ταύτιση στάσης ζωής και απόψεων; Ποια ιδεολογία του αναρχισμού ή της αριστεράς θα μπορούσε να ταυτιστεί με τον σκοταδισμό της χριστιανικής ορθοδοξίας, να τάσσεται κατά της επιστήμης και της έρευνας;

Και όμως πρόκειται για ταύτιση που έχει προεκτάσεις. Μια από αυτές είναι ότι τα υπόλοιπα κομμάτια της αναρχίας και της αριστεράς παρότι είναι πολυπληθέστερα δεν αρθρώνουν ούτε κατ’ ελάχιστο καταγγελτικό λόγο στην ταύτιση των ομοϊδεατών τους με τον σκοταδισμό – αντιθέτως, τους δίνουν χώρο!

Και υπάρχει συνέχεια στις υποκατηγορίες του “κινήματος”.

Οικολόγοι υπέρμαχοι ενός εναλλακτικού τρόπου ζωής, οι οποίοι έκαναν ταυτότητά τους τις παντοειδής ανατολικές φιλοσοφίες, θρησκείες και ιατρικές πρακτικές και οι οποίοι έμειναν τελικά στην ταυτότητα, αγνοώντας το πραγματικό βάθος των επιρροών τους. Και η ταυτότητα έγινε “όπλο” κατά του συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος και των “ολοκληρωτικών” μηχανισμών του και της “ολοκληρωτικής επιστήμης” του. Παντού ολοκληρωτισμός. Και καθαρίσαμε!

Αυτά, μεταξύ άλλων πολλών, αποκάλυψε η πρώτη μεγάλη πανδημία του 21ου αιώνα.
Αντίχριστοι και χριστιανοί, φασίστες και “αντιφασίστες” μαζί στο ίδιο μετερίζι κατά του συστήματος.

Αλήθεια, βλέπουμε όλοι το ίδιο σύστημα;

Συζήτηση1 Σχόλιο

  1. Όχι δεν βλέπετε όλοι το ίδιο σύστημα. Αυτό που βλέπουν οι μύστες δεν το υποψιάζονται όλοι οι άλλοι…οπότε όλοι οι μή βουτηγμένοι στην επιστήμη της αυτοεξέτασης βλέπουν μόνο “συστήματα” και τους “άλλους”…πολύ λίγα μπορείς να κάνεις για να αλλάξεις τους άλλους. Στην ουσία μόνο πόλεμο κάνεις κάτω από την επιρροή μιας μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας, αυτό που σου κάνουν δηλαδή.
    Τα υπόλοιπα μόνο στο στίβο της προσωπικής έρευνας και της ατομικής υπευθυνότητας περί του τί αντιλαμβανόμαστε και πώς.

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − one =