Για το Δικαίωμα στην Πόλη: βιβλιοπαρουσίαση & συζήτηση στη Φαβέλα

0

Ο ελευθεριακός ψηφιακός τόπος & εκδόσεις Αυτολεξεί και ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος Φαβέλα σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Πόλη & Οικολογία» για το δικαίωμα στην πόλη, τους δημόσιους χώρους και την οικολογία.

Θα μιλήσουν τα μέλη της συντακτικής ομάδας του Αυτολεξεί:

Γιάβορ Ταρίνσκι και Αλέξανδρος Σχισμένος

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/06, 8μ.μ. στην ταράτσα της Φαβέλας (Ναυάρχου Βότση 11, Μικρολίμανο) στον Πειραιά.

Στην παρούσα έκδοση, η συντακτική ομάδα του Αυτολεξεί συνομιλεί με τους Μπράιαν Τόκαρ και Δημήτρη Ρουσόπουλο, δύο σημαίνουσες προσωπικότητες από το βορειοαμερικανικό κίνημα της κοινωνικής οικολογίας -ένα θεωρητικό όργανο που εστιάζει στην άμεση σχέση που έχει η πολιτειακή οργάνωση της κοινωνίας με τη στάση μας απέναντι στη φύση.

«Βασικά ενδιαφέροντα της κουβέντας αποτελούν η κλιματική αλλαγή, η διαχείριση της ενέργειας, το φαντασιακό της ανάπτυξης, το δικαίωμα στην πόλη. Στη δική μας ιστορική εποχή προσιδιάζει ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί, πλέον, αναπόδραστο ορίζοντα. Απέναντι στην οικολογική και κοινωνική καταστροφή, η έννοια της κλιματικής δικαιοσύνης, που εισήγαγε ο ίδιος ο Τόκαρ, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

* Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται βιβλία των εκδόσεων Αυτολεξεί προς πώληση καθώς και σχετικό ενημερωτικό υλικό.

** Σε κάθε εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Φαβέλα συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη υγιεινής για ευάλωτες οικογένειες και άτομα στον Πειραιά.

***Τηρούμε τα μέτρα συλλογικής αυτοπροστασίας.

«Πόλη & Οικολογία» Διάλογοι με τους Μπράιαν Τόκαρ και Δημήτρη Ρουσόπουλο

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =