Λαός και… Μητσοτάκης

0

Γρυσπολάκης Νικόλαος

Δεν προξενεί καμία εντύπωση η συμπεριφορά του Μητσοτάκη και των αυλικών του. Δεν νομίζουν, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι είναι υπεράνω του νόμου καθώς αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης (καθώς και ολόκληρη η οικογένειά του) το βιώνει από μικρό παιδί. Η τήρηση των νόμων αφορά μονάχα τον λαό μέρος του οποίου εξάλλου έχει τόσο εσωτερικεύσει την δουλοπρέπεια που αυτοβούλως γίνεται χωροφύλακας για τον διπλανό του.

Όλα τα κομματόσκυλα και οι γαλάζιοι φρουροί είναι εξάλλου εμβολιασμένα και επίσης γνωρίζουν ότι στην απίθανη περίπτωση που ασθενήσουν, θα λάβουν την καλύτερη νοσηλεία. Το ότι χιλιάδες πολίτες πέθαναν εκτός ΜΕΘ τον Νοέμβριο είναι επίσης φυσικό επακόλουθο.

Το ότι τα ντόπια κρατικοδίαιτα ΜΜΕ δεν έπαιξαν την είδηση της κομματικής μάζωξης Μητσοτάκη στην Ικαρία, επίσης, δεν μου προξενεί καμία εντύπωση. Πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό ακριβώς για αυτόν τον λόγο· για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στον τηλεορασοεθισμένο λέγοντάς του ότι φταίνε οι νέοι στις πλατείες και στα συλλαλητήρια και αποσιωπώντας πλήρως κάθε κριτική για τη διαχείριση και τη συμπεριφορά της αυλής του αυτοκράτορα.

Κάτι που όμως ακόμη μου κάνει εντύπωση (αλλά ελπίζω ότι συντόμως θα πέσω από τα σύννεφα) είναι η συνεχιζόμενη σιωπή και συνέργεια σε αυτές τις αθλιότητες, της επιστημονικής κοινότητας. Οι λοιμωξιολόγοι που με κάθε ευκαιρία κουνούν το δάχτυλο στον έφηβο που συναντά το κορίτσι του στο πάρκο ή στην κυρία που πίνει καφέ στο όρθιο έξω από το καφενείο, δεν βρίσκουν μια λέξη να πουν για τις αλαζονικές κι επικίνδυνες συμπεριφορές της ελίτ.

Η κατάσταση της πληροφόρησης και της συμπεριφοράς των μελών της κάθε είδους εξουσίας βρίσκεται σατανικά κοντά σε αυτή των τελευταίων ετών της Σοβιετικής Ένωσης. Ενώ όλα κατέρρεαν γύρω τους, η ελίτ γινόταν όλο και πιο αλαζονική ενώ οι επιφορτισμένη με την «ενημέρωση» κρατικοδίαιτοι αυλικοί απέκρυπταν καθετί που θα έφερνε τον κόσμο πιο κοντά στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας. Η κατάρρευση της Σ.Ε. επιταχύνθηκε και πραγματοποιήθηκε επειδή ο λαός είχε μπροστά του το αντίπαλον δέος της Δύσης και πίστευε ότι αλλάζοντας στρατόπεδα το βιωτικό του επίπεδο θα βελτιωθεί και θα αποκτήσει ελευθερίες που στερείτο μέχρι τότε.

Στη σημερινή σήψη δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα δέος για να αντιπαρατεθεί με τον καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας.

Έγκειται λοιπόν σε εμάς η ευθύνη του να δημιουργήσουμε, πρώτα απ’ όλα μέσα μας ο καθένας/καθεμία μόνος/-η του/-ης και ύστερα συλλογικά, την ουτοπία και το όραμα ώστε να καταλάβουμε ότι η ιλαροτραγωδία που μας έχει επιβληθεί δεν είναι ούτε νομοτέλεια, ούτε το καλύτερο σύστημα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο άνθρωπος. Αν αυτό ίσχυε, τότε θα προτιμούσα να αφανιστεί η ανθρωπότητα άμεσα από προσώπου γης. Ευτυχώς όμως, αν κανείς κλείσει την προπαγάνδα και βγει για λίγο από το ανοσιούργημα του πολιτισμού αυτού θα δει πως η ελπίδα, η ομορφιά, η αρμονία και η ουτοπία βρίσκονται παντού γύρω του· παρότι ο βάρβαρος αυτός πολιτισμός κάνει ό,τι μπορεί για να την καταστρέψει.

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + sixteen =