Τηλεργασία: ευκαιρία για τους εργαζόμενους ή την εργοδοσία; (εκδήλωση + μπροσούρα)

0

Οι μετατοπίσεις και η υποχώρηση των κοινωνικών κατακτήσεων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εν μέσω covid. Η παρακάτω εκδήλωση καταπιάνεται με ένα ζήτημα του καιρού μας που αποτελεί ολοένα και πιο ισχυρή τάση στη σύγχρονη αγορά εργασίας, την τηλεργασία.

Η «Attack στην ανεργία και την επισφάλεια» πριν από λίγους μήνες προχώρησε στη συγγραφή ενός κειμένου εργασίας, στο οποίο προσπάθησε να αναλύσει τις βασικές πτυχές μιας ολοένα και πιο ισχυρής τάσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, την τηλεργασία, και να συμπτύξει τα αποτελέσματα ερευνών-μελετών και τις υπάρχουσες θεωρητικές επεξεργασίες του εργατικού κινήματος με τις εμπειρίες και τα βιώματα των εργαζομένων στην τηλεργασία. Σε συνέχεια αυτής της επεξεργασίας, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «Τηλεργασία: ευκαιρία για τους εργαζόμενους ή την εργοδοσία;» την Κυριακή 20/12 στις 19.00.

Η πανδημία της covid-19 ήρθε να αναδιαμορφώσει σε πολλά σημεία το εργασιακό τοπίο με μειώσεις μισθών, αύξηση της ανεργίας, αναδιοργάνωση των ωραρίων, αναστολή συμβάσεων εργασίας. Μέσα σε αυτό το τοπίο, μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων έχει έρθει αντιμέτωπο με την τηλεργασία, τα φαινόμενα αυθαιρεσίας που τη συνοδεύουν και τις επιπτώσεις που αυτή προκαλεί.

Στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, για να μεταφέρουν την αντίστοιχη εικόνα και από τους δικούς τους χώρους.

Ομιλητές/-τριες:
//Χρίστος Κρανάκης, μέλος της Attack στην Ανεργία και την Επισφάλεια
//Πάρις Λαυτσής, εργαζόμενος στην πληροφορική, μέλος του Radical I.T.
//Χριστίνα Πάλλιου, εργαζόμενη αρχιτέκτονας, μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών
//Παναγιώτης Λεοντόπουλος, αντιπρόεδρος του σωματείου ΝΟΚΙΑ
//Θάνια Βέζου, αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, συμμετέχει στην Καμπάνια για την Προστασία της Μητρότητας
//Άντα Παπαδήμα, δικηγόρος, μέλος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων

Το link της εκδήλωσης:
https://www.facebook.com/events/222563672643213/

Το κείμενο-μπροσούρα της Attack για την τηλεργασία που κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2020:


Download (PDF, 547KB)

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =