2η Πανελλαδική Συνάντηση για την Ενέργεια 17-18/10 2020

0

Έπειτα από την επιτυχημένη 1η Πανελλαδική Συνάντηση για την Ενέργεια που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην Αθήνα, ανακοινώνεται πλέον η 2η Πανελλαδική Συνάντηση που θα διεξαχθεί στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα. Η σημαντική αυτή διοργάνωση γίνεται από τους ίδιους τους πολίτες, από οριζόντιες κινήσεις ανθρώπων που δραστηροποιούνται σε οικολογικά κινήματα και που σχετίζονται με το ζήτημα της ενέργειας.

Διαβάζουμε το κάλεσμα:

Ξαναπιάνουμε το νήμα από κει που το αφήσαμε, μετά την 1η πανελλαδική συνάντηση για την ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε στις 18-19 Γενάρη 2020, στην Αθήνα. Βαδίζουμε, πλέον, για τη 2η πανελλαδική συνάντηση, στις 17-18/10/2020, πάλι στην Αθήνα.

Φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε τους αρχικούς μας προβληματισμούς σε ένα ουσιαστικό βήμα προς τα μπρος, εστιάζοντας σε τρεις βασικούς στόχους:

– στη διαμόρφωση ενός βασικού, συνεκτικού πλαισίου αναφοράς για τα ζητήματα της ενέργειας,
– στη μορφοποίηση της δικτύωσης των συλλογικοτήτων, που δραστηριοποιούνται σε όλα τα ενεργειακά «μέτωπα»,
– στην επιλογή συγκεκριμένων κοινών δράσεων, που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στις επιμέρους τοπικές δράσεις και αντιστάσεις.

Η περίοδος μέχρι τον Οκτώβρη, μπορεί να καθορίσει θετικά το αποτέλεσμα της νέας συνάντησης, στον βαθμό που θα αξιοποιηθεί για τη διοργάνωση θεματικών συζητήσεων, στους χώρους δράσης των συλλογικοτήτων μας, σε πλήρη συγχρονισμό με τις δράσεις που προγραμματίζονται στο συγκεκριμένο διάστημα.

Ας την κάνουμε υπόθεση όλων μας!

Από μέρους της πρωτοβουλίας για τη 2η Πανελλαδική Συνάντηση, θα γίνει κάθε προσπάθεια για να στηριχτούν συζητήσεις με αυτό το περιεχόμενο -τόσο στις συνελεύσεις των συλλογικοτήτων, όσο και σε δημόσιους χώρους- και να για να γίνουν κοινό κτήμα οι προβληματισμοί που θα αναπτυχθούν.

Καλούμε τις συλλογικότητες, που δραστηριοποιούνται στα διάφορα ενεργειακά «μέτωπα» να δηλώσουν τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους στη νέα πρωτοβουλία, συνυπογράφοντας το κάλεσμα συμμετοχής στη δεύτερη πανελλαδική συνάντηση για την ενέργεια, ενημερώνοντας στη διεύθυνση: meeting4energy@gmail.com


—> Διαβάστε το κάλεσμα και τα πρώτα υλικά του διαλόγου στη διεύθυνση εδώ: https://meeting4energy.blogspot.com

—> Κείμενο μεταφοράς-απόδοσης της συζήτησης της 1ης Πανελλαδικής Συνάντησης για την Ενέργεια (+ηχητικά)

—> Ρεπορτάζ από την 1η διήμερη συνάντηση για την ενέργεια (+φωτογραφίες)

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 16 =