1 χρόνος – Προβολή ‘USSAK’ & Συζήτηση για το έργο του Γιώργου Κολέμπα

0

Η πολιτική συλλογικότητα Αυτενέργεια μας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας ‘USSAK’, που βασίστηκε στο πολιτικό έργο του Γιώργου & Συζήτηση με την Κάτια Γέρου (ηθοποιό-συνσεναριογράφου της ταινίας). Η πρόσκληση:

Σας καλούμε σε μία εκδήλωση με προβολή και συζήτηση με αφορμή τη συμπλήρωση 1 χρόνου από τον θάνατο του Γιώργου Κολέμπα, ενός ανθρώπου που σημάδεψε με τη σκέψη του και τους αγώνες του το ρεύμα της αποανάπτυξης-τοπικοποίησης και της ριζοσπαστικής οικολογίας. Ένας άνθρωπος με σημαντικό συγγραφικό έργο και μακρόχρονη, ανιδιοτελή προσφορά στην πολιτική των από-τα-κάτω και την άμεση δημοκρατία. Η σκέψη του και οι σπόροι της αλλαγής που φύτεψε θα μείνουν για πάντα εδώ, κοινό κτήμα για τους αγώνες μας και τη ζωή μας.

Ταινία ΄USSAK’ – Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης (2017)

Πλοκή:
Κάπου στο κοντινό µέλλον, σε µια χώρα διαλυµένη και φοβισµένη, παρακολουθούµε τις ζωές ετερόκλητων ανθρώπων: Μιας πρώην περφόρµερ του δρόµου που δουλεύει στην γκαρνταρόµπα ενός σκυλάδικου, ενός 8χρονου κοριτσιού που περιφέρεται στους επικίνδυνους δρόµους, µιας οµάδας περιθωριακών που προσπαθούν να αντισταθούν, μιας drag queen που απαγγέλει Καρούζο, ενός θρυλικού πιανίστα, του αρχηγού µιας ακαθόριστης σκοτεινής εξουσίας, αγροτών που προσπαθούν να προστατέψουν τα χωράφια τους από τους µεταλλαγµένους σπόρους, αλλά και µελών µιας ιδιότυπης λέσχης που ανησυχούν «µην ξυπνήσουν αναρχικά ανακλαστικά», υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως «Κανείς δεν σηκώνει κεφάλι γιατί δεν έχει»! Λαθρέµποροι και αρχαιοκάπηλοι, κλεφτρόνια, περιθωριακοί και φτωχοδιάβολοι, που επιµένουν να µην «πεθάνουν από µαρασµό», ήρωες και αντιήρωες, άλλοι κλεισμένοι στον µικρόκοσµό τους κι άλλοι εγκλωβισμένοι σ’ έναν άκρατο εγωισμό, αρχίζουν να αλλάζουν, όταν οι συγκρούσεις πυκνώνουν και γίνονται αφόρητες…

Η ταινία εξερευνά την έννοια της Κοινότητας και το νόηµα της Ουτοπίας. Μιας ουτοπίας, όµως, καθόλου ροµαντικής, καθώς, όπως ακούγεται στο φινάλε: «ο ουτοπιστής είναι σκληρός σαν ατσάλι. Ο απόλυτος υλιστής. Ο ουτοπιστής δίνει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν”.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για τα μηνύματα και τις ιδέες της ταινίας με τη συμμετοχή της Κάτιας Γέρου (ηθοποιoύ-συνσεναριογράφου της ταινίας).

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ
στην ταράτσα του TRISE (Κολοκοτρώνη 31, Αθήνα)
από τις 19.30

Διοργάνωση: ΑΥΤΕΝΕΡΓΕΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 1 =