Δεν είναι κίνημα της πετσέτας. Είναι Κίνημα για Ελεύθερες Δημόσιες Παραλίες!

0

Κείμενο: Η Ζωή και η Υγεία πάνω από την Οικονομία – Covid 19

Δεν είναι κίνημα της πετσέτας. Είναι Κίνημα για Ελεύθερες Δημόσιες Παραλίες προσβάσιμες σε όλες και όλους. Την εσκεμμένη αλλαγή ονόματος ενός ολόκληρου κινήματος από τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα τη ζήσαμε και το 2011, όταν το αυτοονομαζόμενο κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας, μετονομάστηκε και τότε από τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα σε κίνημα των αγανακτισμένων*.

Οι μετονομασίες αυτές δεν είναι ούτε αθώες, ούτε τυχαίες. Αποσκοπούν στην αποσιώπιση του πραγματικού διακυβεύματος και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά αιτήματα.

Διότι το όνομα «Άμεση Δημοκρατία» θα ανάγκαζε ακόμα και τον ελάχιστα σκεπτόμενο μέσο τηλεθεατή να αναλογιστεί, τι είναι αυτή η Άμεση Δημοκρατία, που διεκδικεί όλος αυτός ο κόσμος και τι διαφορά έχει από την “Δημοκρατία” που έχουμε σήμερα;

Φανταστείτε τον Χατζηνικολάου, τον Πορτοσάλτε, την Τρέμη, τον Πρετεντέρη και όλες τις υπόλοιπες πληρωμένες πένες καθώς επίσης και τους κυβερνητικούς και κομματικούς εκπροσώπους να αναφέρονταν καθημερινά στα τηλεοπτικά πάνελ στο κίνημα των πλατειών ως το κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας.

Ενώ, μετονομάζοντάς το σε κίνημα των αγανακτισμένων, κατάφεραν όχι μόνο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από το πραγματικό αίτημα, αλλά και να εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της μοναδικής Δημοκρατίας που μπορεί να υπάρχει, μιας κατ’ ευφημισμό και μόνο Δημοκρατίας, αυτής της Αστικής Κοινοβουλευτικής.

Έτσι ακριβώς λειτουργούν και με το κίνημα για τις Ελεύθερες Παραλίες. Φανταστείτε την λίστα Πέτσα, τους κυβερνητικούς εκπροσώπους και κάθε τηλεοπτικό διαμορφωτή της κοινής γνώμης να αναγκάζονται να μιλάνε για ελεύθερες παραλίες. Φανταστείτε τους αρμόδιους Υπουργούς, τον Πρωθυπουργό, τους Εισαγγελείς, τους Δημάρχους, την Αστυνομία και τους Διευθυντές των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών να αναφέρονται στις ελεύθερες παραλίες. Θα ακύρωναν την ίδια τους την ύπαρξη. Θα πυροβολούσαν τα ίδια τους τα πόδια. Διότι αυτοί που υποτίθεται πως είναι οι θεματοφύλακες του Συντάγματος και της νομιμότητας, θα φαινόντουσαν πως διαπλέκονται όλα αυτά τα χρόνια άμεσα με τις επιχειρηματικές μαφίες, κάνοντας τους πλάτες με το αζημίωτο, ώστε να κερδοσκοπούν πάνω στα συνταγματικά δικαιώματα όλων μας.

Όπως ακριβώς θα πυροβολούσαν τα ίδια τους τα πόδια, αν το 2011 αναφέρονταν στο κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας, παραδεχόμενοι ουσιαστικά πως οι ίδιοι όλα αυτά τα χρόνια είναι σφετεριστές και υπονομευτές της έννοιας και της ουσίας της Δημοκρατίας ή όποια δεν μπορεί να υπάρχει παρά μόνο ως Άμεση.

Γι’ αυτό άλλαξαν τη λέξη «ελευθερία» του κινήματος για Ελεύθερες Παραλίες με τη λέξη «πετσέτα» και το βάφτισαν Κίνημα της Πετσέτας.

Μην την ξαναπατήσουμε, λοιπόν. Να λέμε το Κίνημα για τις Ελεύθερες Παραλίες με το πραγματικό του όνομα, ώστε αυτό να μείνει παρακαταθήκη ως αγώνας και ως δικαίωμα και στις επόμενες γενιές.

———————————————————–

*Στην Ισπανία, το αντίστοιχο κίνημα αυτοπροσδιορίστηκε ως κίνημα της «Πραγματικής Δημοκρατίας» και οι εκεί συστημικοί μηχανισμοί τους ονόμασαν αγανακτισμένους, ονομασία την οποία αντέγραψαν και εδώ. Τι νομίζετε; Πώς η δική μας αστική τάξη είναι καμιά πρωτοπορία; Έτοιμες λύσεις αντιγράφει. Όπως ακριβώς έκανε και με την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας στη θανατοπολιτική που εφάρμοσε και εφαρμόζει.

** Ο τίτλος «Κίνημα της πετσέτας» εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 την Τρίτη 1/8. Η παρουσιάστρια έκανε σαρδάμ λέγοντας κάτι σαν «Είναι σε εξέλιξη ένα κίνημα, το κίνημα για τις Ελ …. …… εεεεεεε …. το Κίνημα της Πετσέτας». Παρότι τα -προσκεκλημένα στην εκπομπή- μέλη της «Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες» έσπευσαν να τη διορθώσουν, από τη στιγμή εκείνη ο τίτλος υιοθετήθηκε και διαδόθηκε αστραπιαία στη μεγάλη πλειονότητα των ΜΜΕ.

Μερικές ομάδες παρακάτω για να τις αναζητησετε:
ΒΛ. ΕΠΙΣΗΣ:
Τι απαγορεύεται να βρίσκεται πάνω στην παραλία μας, πώς μπορούμε να αντιδράσουμε και μια εισαγωγή στις μαγικές δυνάμεις της Διαύγειας:

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − six =