ROW: Ένα ελεύθερο δίκτυο ανταλλαγής-δανεισμού αντικειμένων

0

Το Δίκτυο Αντικείμενων Rotation of Wealth (ROW) είναι μία νέα πρωτοβουλία κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που λειτουργεί ως ηλεκτρονική αποθήκη, προσφέροντας σε όλους μας τη δυνατότητα να δανειστούμε μια ευρεία γκάμα αντικειμένων! Από αντικείμενα για πάρτι, μουσικά όργανα και εξοπλισμό έως συσκευές, χρήσιμα εργαλεία, είδη εκδρομής και σπιτιού.

Καθημερινά περιβαλλόμαστε από αντικείμενα. Τα σπίτια μας είναι γεμάτα από διάφορα υλικά αγαθά, κάποια από τα οποία είναι σημαντικά για εμάς και την ευκολία της καθημερινότητάς μας, υπάρχουν όμως κι αυτά που δεν έχουν ουσιαστική χρήση και παραμένουν εκεί, στη γωνία του σπιτιού, καταχωνιασμένα ή στοιβαγμένα, διότι ‘’κάποια’’ στιγμή μπορεί και να τα χρειαστούμε. Φυσικά όμως, υπάρχουν κι εκείνα που δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμα στο νοικοκυριό μας, είτε γιατί ποτέ δεν τα χρειαστήκαμε ή κάποιο πρόσωπο μας μας τα πρόσφερε, είτε γιατί δεν έχουμε την οικονομική δυνατότατα να τα αποκτήσουμε.

Συνδυάζοντας όλες αυτές τις πληροφορίες και σκεπτόμενοι τις απολαβές που έχουμε από το παρελθόν σε σχέση με την αξία του να μοιράζεσαι, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως, ένα απλό αντικείμενο και συγκεκριμένα ο δανεισμός του, μπορεί να είναι λόγος για να σε φέρει κοντά σε ανθρώπους, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης αλλά και στο πως μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα εμπράκτως.

Ένα δίκτυο λοιπόν, ανταλλαγής αντικειμένων με άξονα την εξυπηρέτηση, μέσω της ανθρώπινης επαφής και αλληλεγγύης και στόχο την εξοικονόμηση, γεννήθηκε με έναν ιδιαίτερα έξυπνο και παιχνιδιάρικο τρόπο. Το δίκτυο αυτό, στοχεύει να λειτουργήσει ως ηλεκτρονική αποθήκη προσφέροντας τη δυνατότητα δανεισμού μιας τεράστιας ποικιλίας αντικειμένων κάτι που μέχρι στιγμής πραγματοποιείται χειρόγραφα και σε κλειστό φιλικό κύκλο.

Αυτή η πλατφόρμα δανεισμού παρέχει μια εύχρηστη λύση για τα άτομα που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διάφορα αντικείμενα όπως για παράδειγμα μέσα μετακίνησης, είδη κάμπινγκ, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη σπιτιού και θαλάσσης, αθλητικά είδη…

Το έργο που αναπτύσσεται μέσα από όλο αυτό το εγχείρημα είναι ένας συνδυασμός δύο διαφορετικών πτυχών. Αφενός, πρόκειται για ένα δίκτυο όπου το κάθε άτομο μπορεί να προσφέρει αντικείμενα που κατέχει, σε άλλα άτομα που τα χρειάζονται αποκτώντας τη δυνατότητα να δανείζεται. Αφετέρου, το ίδιο το δίκτυο, με βάση τους κανονισμούς του, αγοράζει αντικείμενα από τα έσοδά του, τα οποία είναι διαθέσιμα σε όλα τα άτομα του δικτύου. Το κάθε μέλος μπορεί να προτείνει να αγοραστούν αντικείμενα. Τα αντικείμενα που προστίθενται στο δίκτυο διατηρούνται στο σπίτι των χρηστών και προσφέρονται μόνο όταν ζητηθούν. Υπάρχει η δυνατότητα από το κάτοχο να επιλέξει αν θα δανείσει ένα αντικείμενο που του ζητήθηκε. Παρόλα αυτά όσο περισσότερο χρησιμοποιείς τις δυνατότητες που σου παρέχει το Rotation of Wealth (ROW) τόσο περισσότερο καρποφόρα γίνεται η ζωή σου, σε ανθρώπινο και οικονομικό επίπεδο.

Τη συγκεκριμένη περίοδο το δίκτυο περιέχει περισσότερα από 190 αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 10.000€ και όπως προαναφέρθηκε η καταγραφή τους πραγματοποιείται χειρόγραφα έως ότου δημιουργηθεί η ιστοσελίδα. Παρέχεται πλήρη οικονομική διαφάνεια και δεν επιδιώκεται κέρδος. Το κόστος που συνδέεται με τη χρήση ενός αντικειμένου περιλαμβάνει τρία στοιχεία:

 την αγορά καινούριων αντικειμένων που είναι πολύ σημαντικό για να διευρύνονται τα προϊόντα που υπάρχουν στο δίκτυο
 τη συντήρηση φθαρμένων αντικειμένων και τις λειτουργικές δαπάνες για να επιβιώνει στο χρόνο
 την αποζημίωση του ατόμου που παρέχει το αντικείμενο

Όταν κάποιο άτομο δεν διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας – τα κόστη είναι προτεινόμενα. Το σύστημα που αναπτύσσεται επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν αντικείμενα στο δίκτυο και να ορίζουν ένα ποσό εγγύησης DPS για κάθε αντικείμενο. Οι δανειζόμενοι πρέπει να πληρώσουν αυτό το ποσό ως εγγύηση, έτσι ώστε να λάβουν αποζημίωση σε περίπτωση ζημιάς του αντικειμένου. Αν το αντικείμενο επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση χωρίς ζημιά, η εγγύηση επιστρέφεται στον δανειζόμενο. Ο χρήστης που προσφέρει το αντικείμενο μπορεί να ορίσει το ποσό DPS που επιθυμεί, ανάμεσα σε ένα εύρος από 0% έως 100% της αξίας του αντικειμένου στην αγορά.

Για παραπάνω πληροφορίες καθώς και για να δούμε όλη τη διαθέσιμη λίστα αντικειμένων ακολουθούμε την παρακάτω διεύθυνση:

Link: bit.ly/3U1BzBo

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =