Η 4χρονη προσφύγισσα Nasif θα ταφεί στην Κρήτη – Να σταματήσουμε τα κρατικά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης μετακίνησης

0

Ρόζα Νέρα

Η 4χρονη Σύρια προσφύγισσα Nasif θα ταφεί στην Κρήτη μετά από επιθυμία της οικογένειας της, μέλη της οποίας νοσηλεύονται ακόμα. Ταξίδευαν από το Λίβανο και τη Συρία για μια καλύτερη ζωή.

Τα παιδιά της προσφυγιάς έχουν πρόσωπο και όνομα.

Δεν είναι αριθμοί σε λίστες, ούτε ροές. Είναι ζωές.

Πρόκειται για μία ακόμα διακρατική δολοφονία λόγω της εγκληματικής άρνησης διάσωσης, άρνησης σε ό,τι ορίζει το δίκαιο της θάλασσας και οι στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες, παρά τις εκκλήσεις των προσφύγων, των συγγενών τους, των οργανώσεων αλληλεγγύης.

Εκκλήσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί και αγνοηθεί ήδη δύο μέρες πριν φορτηγό πλοίο περισώσει τους πρόσφυγες και μεταφερθεί η 4χρονη προσφύγισσα και άλλοι τραυματίες στο νησί.

Μια ακόμα γυναίκα από το ίδιο πλοιάριο έχασε το 8 μηνών έμβρυό της, το οποίο επιθυμούν να ταφεί στην Κρήτη μαζί με την 4χρονη Nasif.

Εδώ το νήμα των εκκλήσεων και η γεωγραφική θέση, από το δίκτυο Alarm Phone, για το έγκλημα της άρνησης διάσωσης:

https://twitter.com/alarm_phone/status/1566760684825808896?s=21&t=8Iy2pW8rDg6BBcQDuU6KgQ&

Μια μέρα πριν από τον θάνατο της 4χρονης, οι εκκλήσεις οργανώσεων και της Ύπατης Αρμοστείας για άλλο, διαφορετικό, προσφυγικό πλοίο βόρεια της Κρήτης αγνοήθηκαν, για 4 ολόκληρες μέρες. Υπάρχει μαρτυρία από την οργάνωση Alarm Phone ότι δέχτηκαν επίθεση από φουσκωτό με ένοπλους και πολύ πιθανόν επαναπροωθήθηκαν.

Δυστυχώς αυτά τα εγκλήματα δεν είναι σπάνια, ούτε εξαιρέσεις. Πρόκειται για ενορχηστρωμένα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής: Φονικές και παράνομες επαναπροωθήσεις, εγκλεισμοί προσφύγων, άρνηση των δικαιωμάτων ασύλου, δουλεμπόριο, βασανιστήρια και δολοφονίες έχουν τεκμηριωθεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες ως το ρεπερτόριο των ρατσιστικών εγκλημάτων από τις συνοριοφυλακές και το λιμενικό των ευρωπαϊκών κρατών, της Ελλάδας, της Τουρκίας και των κρατών της Β. Αφρικής.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου μέρος των κινημάτων και των συλλογικοτήτων των Χανίων προχώρησαν αντανακλαστικά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμενικό, με μηνύματα-καλέσματά από την Κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, την ΚΕΕΡΦΑ και συντρόφους/συντρόφισσες.

Mετά την παράσταση διαμαρτυρίας έγινε μικρή πορεία στο λιμάνι και την παλιά πόλη των Χανίων.

Οι κινήσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται και υπάρχει ανάγκη για συμμετοχή αλλά και οικονομική ενίσχυση των προσφυγικών οικογενειών που βρίσκονται ακόμα στο νησί.

Να σταματήσουμε όλα τα κρατικά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης μετακίνησης και της ανθρώπινης ζωής.

Αυτοοργανωμένοι Δημόσιοι Χώροι

#ροζανερα

Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 15 =