Αέρας καθαρός, ζωή & ελευθερία: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η LAFARGE ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ!

0

Το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών δεν μπαίνει στο ειδώλιο!

Την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου, άρχισε η ανακριτική διαδικασία για τους 12 διαδηλωτές που συμμετείχαν μαζί με χιλιάδες άλλους στη διαδήλωση της 13ης Ιουνίου 2020 ενάντια στην καύση σκουπιδιών αλλά οι διωκτικές αρχές τους υπέδειξαν ως υπαίτιους επεισοδίων.

Την ίδια στιγμή καμία ζέση δεν υπάρχει για τη διερεύνηση της δράσης των κατασταλτικών δυνάμεων ως στρατού κατοχής για 2 και πλέον ημέρες εκείνη την περίοδο στην πόλη του Βόλου, πολύ δε περισσότερο για την απόδοση ευθυνών για τον άγριο ξυλοδαρμό και επακόλουθο βασανισμό του Β. Μάγγου στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, την ώρα που υπάρχει πακτωλός στοιχείων και μαρτυριών. Στην εν λόγω δικογραφία υπενθυμίζουμε πως «βρέθηκε» κατηγορούμενος και ο Β. Μάγγος, παρόλο που αυτή συντάχθηκε και ουσιαστικά ολοκληρώθηκε μετά τον θάνατό του…

Η όλη διαδικασία αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια συνολικής ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών και διενεργείται για να θωρακίσει τα συμφέροντα της ΑΓΕΤ- Lafarge, ακόμα και τώρα όταν πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου αναφέρουν ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη μας οφείλεται κατά 51% από τη βιομηχανική δραστηριότητα και όχι από τις… ψησταριές, τα τζάκια και άλλα τραγελαφικά.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως κάθε μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση ενάντιων αντιπεριβαλλοντικών μεθοδεύσεων ακολουθήθηκε από μπαράζ διώξεων και δικών (Σκουριές, Άγραφα κτλ). Η διαδήλωση της 13ης Ιούνη, ήταν και είναι εκείνη η στιγμή του πολύχρονου αγώνα ενάντια στην καύση σκουπιδιών που ταρακούνησε τους θεσμικούς κύκλους που επέβαλλαν την καύση, καθώς χιλιάδες πολίτες απαίτησαν για πρώτη φορά ξεκάθαρα και χωρίς ταλαντεύσεις την εκδίωξη της Lafarge από την πόλη. Η κινητοποίηση όλων των κρατικών μηχανισμών οφείλεται στην απέλπιδα προσπάθεια να ξεριζώσουν το επικίνδυνο για τα συμφέροντα του κεφαλαίου κοινωνικό ρεύμα. Αυτό εξυπηρετεί και η προετοιμαζόμενη δίκη των 12 αγωνιστών.

Η προσπάθεια φορτώματος στις πλάτες των αγωνιστών ακόμα και κακουργημάτων, υποδηλώνει τον ζήλο να ταυτιστεί η λαϊκή μαχητική διεκδίκηση, με τέτοια αδικήματα προκειμένου να δράσουν αποτρεπτικά για τους μελλοντικούς αγώνες. Είναι εξ ίσου σαφές πως η όλη διαδικασία επενδύει και στην οικονομική εξόντωση αγωνιστών και συλλογικοτήτων, αλλά και στη δημιουργία ομήρων στους κρατικούς μηχανισμούς. Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιβολή περιοριστικών όρων (λες και μετά από 2 χρόνια είναι κάποιος επίφοβος διαφυγής…) αλλά και η απειλή για τον ορισμό εγγυήσεων.

Στεκόμαστε έμπρακτα και με κάθε μέσο στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών. Παλεύουμε για την εκδήλωση ενός πολύμορφου ρεύματος αλληλεγγύης που θα γίνει τείχος προστασίας των διωκόμενων αγωνιστών, θα περιφρουρήσει τον μαχητικό ανατρεπτικό αγώνα ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου και θα δρομολογήσει νέα κινηματικά γεγονότα που θα διεκδικούν την ακύρωση των σχεδιασμών που στρέφονται ενάντια στον άνθρωπό και το περιβάλλον.

Είναι ευθύνη κάθε μαχόμενης συλλογικότητας να εκφράσει την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους αγωνιστές, πέρα από λογικές αστικού καθωσπρεπισμού και διαχωρισμού των αγωνιζόμενων υποκειμένων. Ενότητα στον αγώνα σημαίνει πρώτα από όλα ενότητα απέναντι στους κρατικούς και διωκτικούς μηχανισμούς.

Αργά ή γρήγορα θα νικήσουμε. Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − eight =