Καμπάνια οικ. ενίσχυσης για τη Ροζάβα “Όχι στα χημικά όπλα” Διεθνείς μέρες αλληλεγγύης

0

26-28 Νοέμβρη: Διεθνείς ημέρες για την υπεράσπιση της επανάστασης στη Ροζάβα και των επιτευγμάτων της. Ακολουθεί το διεθνές κάλεσμα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης για τη Ροζάβα.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΡΟΖΑΒΑ (Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας Συρίας). Τη Ροζάβα των συνεταιρισμών, των αμεσοδημοκρατικών κοινοτήτων, των καντονιών, της γυναικείας χειραφέτησης και της οικολογίας.

Ο πόλεμος του τουρκικού κράτους, που κατέχει τον 2ο μεγαλύτερο στρατό στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί κάθε μέσο εναντίον της κοινωνικής επανάστασης και του κουρδικού κινήματος ελευθερίας. Βομβαρδισμοί από αεροπλάνα και μη επανδρωμένα σκάφη, χημικά όπλα, πυρπολήσεις δασικών & γεωργικών εκτάσεων, κατασκευές φραγμάτων και διακοπές υδροδότησεων και ηλεκτροδότησέων, επιθέσεις σε αμάχους, μαύρη προπαγάνδα, τρομοκρατία, συνεχείς απειλές, εμπάρκο, είναι μόνο μια ισχνή απεικόνιση των φρικαλεοτήτων που κάνει το τουρκικό κράτος και οι σύμμαχοί του στην άλλη πλευρά της Μεσογείου.

Το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας ΔΕΝ είναι άλλο ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που βασική του προτεραιότητα είναι να φτιάξει το δικό του έθνος-κράτος. Προσπαθεί τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο να αποδομήσει το έθνος-κράτος δημιουργώντας το σύστημα του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού, σύστημα το οποίο αναγνωρίζει την αυτονομία και τον αυτοκαθορισμό όλων των εθνικών και θρησκευτικών κοινοτήτων, όπως και πολιτικών σχημάτων, στη βάση της γυναικείας απελευθέρωσης και της κοινότητας. Γι’ αυτό είναι ένα μοναδικό επαναστατικό εγχείρημα συμφιλίωσης και συνύπαρξης των λαών, αυτοκαθορισμού, αυτοοργάνωσης και αυτονομίας των γυναικών σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Η βαθύτερη φιλοσοφία που διέπει την επανάσταση είναι αυτή της κοινωνικής οικολογίας.

Μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες του πολέμου και του συνεχούς εμπάρκο, οι λαοί της Συνομοσπονδίας της ΒΑ Συρίας, εκπαιδεύονται σε αυτές τις αρχές μέσω των Ακαδημιών που είναι ο φορέας της επανάστασης εντός των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών και αμυντικών δομών. Για το RiseUp4Rojava, το αντάρτικο και ο πόλεμος ενάντια στο τουρκικό κράτος και τους νατοϊκούς συμμάχους του, ενάντια στην πολεμική βιομηχανία είναι άμεσα συνδεδεμένα με την υπεράσπιση της κοινωνικής επανάστασης.

Κάλεσμα της καμπάνιας στα ελληνικά:

Το αντάρτικο χρειάζεται αντιασφυξιογόνες μάσκες!

Ο πόλεμος του τουρκικού φασισμού εναντίον του κουρδικού αντάρτικου στα βουνά έχει ενταθεί φέτος, ιδιαίτερα στο Νότιο Κουρδιστάν. Υπάρχουν καθημερινοί βομβαρδισμοί από αέρος και επιθέσεις του πυροβολικού στις θέσεις των αντάρτικων δυνάμεων. Οι επιθέσεις του τουρκικού στρατού πραγματοποιούνται επίσης με χημικά όπλα – δηλητηριώδη αέρια! Η εκστρατεία “Αντιασφυξιογόνες μάσκες για το αντάρτικο” έχει ήδη καταφέρει να παραδώσει πάνω από 700 αντιασφυξιογόνες μάσκες και αμέτρητα φίλτρα στα βουνά. Αλλά χρειάζονται ακόμη πολλές περισσότερες. Γι’ αυτό κάνουμε μια νέα προσπάθεια για να συγκεντρώσουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε!

Από τις αρχές του έτους, το τουρκικό κράτος έχει εντείνει τον πόλεμο στο Νότιο Κουρδιστάν. Ο τουρκικός στρατός προσπαθεί με κάθε μέσο να αποκτήσει τον έλεγχο των ανταρτοκρατούμενων περιοχών. Υπάρχουν καθημερινοί βομβαρδισμοί στα βουνά και τα ορεινά χωριά. Ωστόσο, οι αντάρτικες δυνάμεις βάζουν το τουρκικό κράτος σε δύσκολη θέση.

Το αντάρτικο του 21ου αιώνα έχει αναπτύξει νέες στρατηγικές και τακτικές προκειμένου να κάνει μηδαμινές τις επιθέσεις του φαινομενικά πανίσχυρου εχθρού. Μία από αυτές είναι ο καθορισμός του χρόνου και του τόπου της σύγκρουσης από την πλευρά του αντάρτικου. Οι μέθοδοι είναι τόσο ποικίλες όσο και αποτελεσματικές – είτε πρόκειται για επιθέσεις από αέρος, είτε για επιχειρήσεις σαμποτάζ, είτε για διείσδυση σε εχθρικές βάσεις. Ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να κάμψει την ηρωική αντίσταση του αντάρτικου στα βουνά.

Το τουρκικό κράτος βασίζεται στις επιθέσεις από αέρος: εκτός από τόνους εκρηκτικών χρησιμοποιούν και χημικά όπλα.

Το κέντρο Τύπου των HPG (η αντάρτικη μονάδα του PKK) δήλωσε τα εξής: “Εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, το τουρκικό κράτος δεν έχει καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του αντάρτικου, παρά το γεγονός ότι διαθέτει την πιο σύγχρονη τεχνολογία όπλων. Συνεχίζει να διαπράττει καθημερινά εγκλήματα πολέμου κατά παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τη χρήση τοξικών και χημικών αερίων”. Μόνο μέσα σε δύο ημέρες καταγράφηκαν πάνω από 18 επιθέσεις με χημικά όπλα στην περιοχή Avaşîn. Το δηλητηριώδες αέριο χρησιμοποιείται επίσης για να πλήξει τα καταφύγια και τις σπηλιές των ανταρτών που δεν μπορούν να καταστραφούν με συμβατικούς βομβαρδισμούς”.

Οι HPG είναι σε συναγερμό και ζητούν άμεση υποστήριξη. Γι’ αυτό λέμε: Οι αντάρτες και οι αντάρτισσες χρειάζονται αντιασφυξιογόνες μάσκες! Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε μάσκες αερίων στα βουνά, κάνουμε έκκληση για συνεισφορές.

Η υπεράσπιση της επαναστατικής προοπτικής στο Κουρδιστάν σημαίνει επίσης την ενίσχυση των επαναστατικών δυνάμεων εδώ. Και αντίστροφα: Για να ενισχύσουμε τον αγώνα μας, πρέπει να υπερασπιστούμε την επανάσταση στο Κουρδιστάν!

Λογαριασμός συνεισφοράς:
Rote Hilfe Schweiz
8036 Ζυρίχη (Ελβετία)
CH82 0900 0000 8555 9939 2
Σκοπός πληρωμής: ” Gasmasken ”
Πρόσθετες τραπεζικές πληροφορίες για εμβάσματα εκτός Ελβετίας:
PostFinance, Mingerstrasse 20, 3030 Bern, Schweiz
BIC (κωδικός SWIFT) : POFICHBEXXX

 

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + four =