Η Τσιάπας στα πρόθυρα εμφυλίου | Αθήνα: Συγκέντρωση στη μεξικάνικη πρεσβεία

0

Σε συγκέντρωση στη μεξικάνικη πρεσβεία την Παρασκευή 24/9 στις 6 μ.μ. καλούν συλλογικότητες, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας δράσης διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις στις κοινότητες των Ζαπατίστας.

Ακολουθεί το σχετικό κάλεσμα:

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΙΘΑΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΕΞΙΚΟ

ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:

Πρώτο. Την 11η Σεπτεμβρίου του 2021, κατά τις πρωινές ώρες και τη στιγμή που η αεροπορική ζαπατιστική αντιπροσωπία βρισκόταν στην πόλη του Μεξικού, μελη της ORCAO, παραστρατιωτικής οργάνωσης στην υπηρεσία της κυβέρνησης της πολιτείας Τσιάπας, απήγαγαν τους συντρόφους Σεμπαστιάν Νούνιες Πέρες και Χοσέ Αντόνιο Σάντσες Χουάρες, αυτόνομες αρχές του Συμβουλίου Καλής Διακυβέρνησης της Πάτρια Νουέβα της Τσιάπας.

Η Orcao (τοπική οργάνωση καφεκαλλιεργητών του Οκοσίνγκο) είναι μια πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση, έχει στολές, εξοπλισμό, όπλα και εγκαταστάσεις, αποκτημένα με τα χρήματα που λαμβάνουν από τα κοινωνικά προγράμματα. Από αυτά κρατούν τα μισά και τα υπόλοιπα τα δίνουν στους δημόσιους υπαλλήλους για να διαδίδουν ότι εφαρμόζουν την κρατική πολιτική βοήθειας για τους πολίτες. Με αυτά τα όπλα πυροβολούν κάθε βράδυ ενάντια στη ζαπατιστική κοινότητα Moises και Gandhi.

Ο Ezln περίμενε με υπομονή ώσπου να εξαντλήσει όλους τους πιθανούς διαύλους για τη λύση. Ενώ η κυβέρνηση της πολιτείας Τσιάπας σαμπόταρε και καθυστερούσε την απελευθέρωση, ήταν οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καθολική εκκλησία αυτοί που εκτίμησαν με ακρίβεια αυτό που θα μπορούσε να συμβεί.

Δεύτερο. Οι σύντροφοι στερήθηκαν την ελευθερία τους για 8 ημέρες και απελευθερώθηκαν στις 19 Σεπτεμβρίου του 2021, χάρη στην παρέμβαση των εφημέριων του Σαν Κριστομπάλ ντε λας Κάσας και του Οκτσούκ, οι οποίοι ανήκουν στη μητρόπολη του Σαν Κριστομπάλ. Από τους συντρόφους αφαίρεσαν έναν ασύρματο και 6.000 πέσος μετρητά που ανήκουν στο Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης.

Τρίτο. Το έγκλημα της απαγωγής τιμωρείται σύμφωνα τόσο με τους νόμους της κακής κυβέρνησης όσο και με τους ζαπατιστικούς νόμους. Ενώ η κυβέρνηση της Τσιάπας καλύπτει και ενθαρρύνει αυτά τα εγκλήματα, και δεν κάνει τίποτα, ο Ezln προχώρησε στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να ελευθερώσει τους απαχθέντες και να συλλάβει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους του εγκλήματος.

Τέταρτο. Αν η σύγκρουση αυτή δεν κλιμακώθηκε μέχρι να φτάσει σε μια τραγώδια, ήταν χάρη στους εφημέριους που αναφέρθηκαν, τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις κινητοποιήσεις που έγιναν στο Μεξικό και κυρίως στην Ευρώπη.

Πέμπτο. Η α-κυβέρνηση του Ρουτίλιο Εσκανδόν, κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αποσταθεροποιήσει τη νοτιοανατολική πολιτεία της Τσιάπας. Καταστέλλει με άφθονη βία τους normalistas. [i]Σαμποτάρει τις συμφωνίες που έχουν παρθεί μεταξύ των δημοκρατικών εκπαιδευτικών και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναγκάζοντας τους δασκάλους να πάρουν την απόφαση να κινητοποιηθούν ριζοσπαστικά για την τήρηση αυτών των συμφωνιών.

Οι συμμαχίες της με τους ναρκέμπορους προκαλούν τις ιθαγενικές κοινότητες να φτιάξουν ομάδες αυτοπροστασίας γιατι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει τη ζωή, την ελευθερία και τα αγαθά των κατοίκων. Η κυβέρνηση της Τσιάπας όχι μόνο καλύπτει τις συμμορίες των ναρκέμπορων αλλά επίσης ενθαρρύνει, προωθεί και χρηματοδοτεί τις παραστρατιωτικές ομάδες, όπως αυτές που επιτίθενται συνεχώς στις κοινότητες Αλντάμα και Σάντα Μάρτα.

Φέρνει εις πέρας μια πολιτική εμβολιασμού, επίτηδες αργή και ανοργάνωτη η οποία προκαλεί δυσαρέσκεια στον αγροτικό πληθυσμό και η οποία δεν θα αργήσει πολύ να εκραγεί. Εν τω μεταξύ, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από covid στις κοινότητες, χωρίς να δίνει σημασία.

Οι υπάλληλοί τους κλέβουν ό,τι μπορούν από τον κρατικό προυπολογισμό. Ίσως προετοιμάζονται για μια κατάρρευση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ή στοιχηματίζουν σε μια αλλαγή κόμματος στην εξουσία.

Τώρα, προσπάθησε να σαμποτάρει την αναχώρηση της ζαπατιστικής αντιπροσωπίας που συμμετέχει στο Ταξίδι για τη Ζωή – κεφάλαιο Ευρώπη, διατάζοντας τους παραστρατιωτικούς της Οrcao την απαγωγή των συντρόφων μας, αφήνοντας ατιμώρητο το έγκλημα και προσπαθώντας να προκαλέσει μια αντίδραση του Εzln με σκοπό να αποσταθεροποιήσει μια πολιτεία, η διακυβέρνηση της οποίας κρέμεται από μια κλωστή.

Έκτο. Αν ο σκοπός του Ρvem (πράσινο οικολογικό κόμμα του Μεξικού) είναι να προκαλέσει ένα πρόβλημα που θα έχει διεθνείς επιπτώσεις και επίσης να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς που βρίσκεται στην εξουσία, είναι καλύτερο να ανατρέξει στη διαβούλευση για την ανάκληση της εξουσίας.

Το Ρvem είναι ένα από τα ονόματα που χρησιμοποιεί ο παλιός priismo [ii]σε αυτά τα εδάφη. Κάποιες φορές λέγεται pan, άλλες φορές λέγεται prd, τωρα pvem, άσχημα μεταμφιεσμένο σε κίνημα εθνικής αναγέννησης. Είναι οι ίδιοι εγκληματίες με πριν και τώρα, είναι κομμάτι του κακού που ονομάζεται «αντίπαλο» κίνημα, ως η «5η φάλαγγα» στον τέταρτο μετασχηματισμό [iii].

Οι υπεύθυνοι είναι οι: Ρουτίλιο Εσκανδόν και Βικτόρια Σεσίλια Σάντσες.

Αν αυτό που θέλουν είναι να καθαιρέσουν τη σημερινή ομοσπονδιακή κυβέρνηση ή να της προκαλέσουν δυσκολίες ως αντίποινα για τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εναντίον τους, ή παίζουν σε μια από τις παρατάξεις που ανταγωνίζονται για τη διαδοχή του 2024, ας χρησιμοποιήσουν τα νόμιμα κανάλια στα οποία έχουν πρόσβαση και ας σταματήσουν να παίζουν με τη ζωή, την ελευθερία και τα αγαθά των κατοίκων της Τσιάπας. Να ψηφίσουν και να καλέσουν σε ψήφο για την ανάκληση της εξουσίας και να σταματήσουν να παίζουν με τη φωτιά γιατί θα καούν.

Έβδομο. Καλούμε την Ευρώπη των από τα κάτω και αριστερά και την έκτη Εθνική και Διεθνή να διαμαρτυρηθεί μπροστά από τις πρεσβείες και τα προξενεία του Μεξικού και στα κυβερνητικά κτίρια, για να απαιτήσει να σταματήσουν τώρα τις προκλήσεις και να εγκαταλείψουν την ειδωλοποίηση του θανάτου την οποία εκφράζουν. Η ημερομηνία είναι η 24η Σεπτεμβρίου του 2021.

Μπροστά στη δράση και τις παραλείψεις των κρατικών και ομοσπονδιακών αρχών θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα για να εφαρμοστεί η δικαιοσύνη στους εγκληματίες της Οrcao και τους υπαλλήλους που τους προστατεύουν.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού.
Στο όνομα της Παράνομης Ιθαγενικής Επαναστατικής Επιτροπής

Εξεγερμένος Υποδιοικητής Γκαλεάνο
Μεξικό, 19 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

i Φοιτητικό κίνημα παιδαγωγών του Μεξικό, μέλη του οποίου είναι οι 43 εξαφανισμένοι της Αγιοτσινάπα

ii Αναφορά στις ιδέες και τους υποστηρικτές του PRI-Θεσμικό Επαναστατικό κόμμα

iii Ο λεγόμενος «τέταρτος μετασχηματισμός» της κεντροαριστερής κυβέρνησης του López Obrador παρουσιάζεται ως η συνέχεια των τριών προηγούμενων: της ανεξαρτησίας, της μεταρρύθμισης και της επανάστασης του 1910.

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + thirteen =