Ο Κώστας Παπαδάκης μας μιλά για τη δίκη της Χρυσής Αυγής | Εκπομπή Αυτολεξεί (audio)

0

Ακολουθεί το ηχητικό της εκπομπής της 2ας Οκτωβρίου:

Εκπομπή Αυτολεξεί στο ραδιόφωνο του ThePressProject

Ο Νίκος Ιωάννου και ο Γιάβορ Ταρίνσκι συζήτησαν με τον Κώστα Παπαδάκη, συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ναι, η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση και το ίδιο ισχύει για όποιο σχήμα προκύψει από τις παντοειδείς διασπάσεις της. Έχουν καταγραφεί στη μνήμη και τη συνείδηση του ελληνικού λαού ως εγκληματίες και τρομοκράτες.

Όμως, υπάρχει μια στάση της ελληνικής δικαιοσύνης που δημιουργεί ανησυχία για το αποτέλεσμα της δίκης τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Μια ανησυχία που οδήγησε στη δημιουργία ενός ευρύτατου λαϊκού κινήματος, το οποίο μάλιστα αναμένεται να κατακλύσει τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια της Λουκάρεως την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου απαιτώντας ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Συνολική καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

…δεν ξέρω ακόμη με ποιο σκεπτικό –λέει ο Κώστας Παπαδάκης στην αγόρευσή του– το δικαστήριό σας αρνήθηκε να λάβει και να αναγνώσει, μεταξύ άλλων, είκοσι μία καταδικαστικές αποφάσεις που ζήτησε να προσκομίσει η πολιτική αγωγή καθώς και δεκάδες έγγραφα ποινικών δικογραφιών και δημοσιεύματα που καταδεικνύουν όχι απλώς εγκληματική δράση αλλά και σχηματισμό δικογραφιών για αυτήν, τις οποίες το δικαστήριο δύναται και αυτεπαγγέλτως να αναζητήσει. Και μόνο μία αιτιολογία, κατά τη γνώμη μου, χωράει σε αυτή την άρνηση, ότι είναι τόσα πολλά τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουμε, ώστε δεν χρειάζονται άλλα.

Αλλιώς επιτρέψτε μου να παραστήσω έναν διάλογο του παραλόγου:

– Αφήστε τα αυτά, μόνο αποφάσεις.
– Ορίστε αποφάσεις.
– Μόνο τις αμετάκλητες.
– Μάλιστα μόνο τις αμετάκλητες.
– Όχι αυτές, αυτές είναι με χρόνο τέλεσης πριν το 2008, εμείς θέλουμε μετά.
– Μα… τέλος πάντων, ορίστε και με χρόνο τέλεσης μετά το 2008.
– Όχι αυτές που είναι πλημμελήματα. Δεν θα ανοίξουμε ψιλικατζίδικο εδώ, εγκληματική οργάνωση θέλουμε να εξιχνιάσουμε. Μόνο κακουργήματα.
– Έχουμε και κακουργήματα. Ορίστε.
– Ε, τι είναι αυτές; Γράφουν ότι οι δράστες ήταν στη Χρυσή Αυγή;
– Μερικές το γράφουν.
– Και που το γράφουν τι σημαίνει; Ότι ο δράστης πήρε εντολή από τον γενικό γραμματέα ή ότι το θύμα ήταν στοχοποιημένο από τη Χρυσή Αυγή;

Δεν γίνεται, κ. δικαστές. Μέχρις εδώ! Γιατί εδώ είναι που λέει ο κόσμος στο γήπεδο «θα μπούμε μέσα». (Από το βιβλίο του Κώστα Παπαδάκη: Το “άλλο άκρο” στο εδώλιο. Δικαιοσύνη ή ατιμωρησία ξανά; – Αγόρευση στη δίκη της Χρυσής Αυγής).

Το δικαστήριο αποφάσισε να μην γίνει τηλεοπτική μετάδοση της δίκης ούτε να γίνει ηχητική καταγραφή της. Με αυτό τον τρόπο ενισχύθηκε ένα έλλειμμα λογοδοσίας που υπάρχει στην ελληνική δικαιοσύνη, μας λέει ο Κώστας Παπαδάκης.

Ωστόσο, ο λαός το πρωί της Τετάρτης θα είναι εκεί έξω από το δικαστήριο για να καταθέσει τη δημοκρατική του αξίωση για δικαιοσύνη.

Φωτογραφία: Μάριος Λώλος

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 18 =