Άμεση απόσυρση του περιβαλλοντοκτόνου νομοσχέδιου (συγκέντρωσεις + βίντεο ενημερωτικής εκδήλωσης)

0

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο τη Δευτέρα 04/05, ημέρα έναρξης της συζήτησής του στη Βουλή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΜΑΗ

Αθήνα, Σύνταγμα, καλέσματα από τις 5μ.μ. και 6μ.μ. https://www.facebook.com/events/602759246981392/

Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος, 6μ.μ. https://www.facebook.com/events/347735109534326/

Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας, 7μ.μ. https://www.facebook.com/savegreekmountains/photos/a.2242076079445421/2655229834796708/?type=3&theater

Τηρούμε τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας (μάσκες αν μπούμε σε μέσα μαζικής μεταφοράς- αν δεν μπορούμε τα αποφύγουμε- αποστάσεις ασφαλείας). Καλούμε κόσμο με κάθε μέσο (προσκλήσεις στο event, προσωπικά μηνύματα, αφισάκια, ποσταρίσματα). Είναι δύσκολη η συγκυρία, αλλά και πολύ σημαντικό το να μαζευτούμε πολλοί τη Δευτέρα. Τα εγκλήματα που σχεδιάζουν θα μείνουν στα νοσηρά μυαλά τους.

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» που η κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς να φέρει προς ψήφιση σε μια πρακτικά κλειστή βουλή λόγω καραντίνας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει γιατί:

1. Καταργεί την ουσία της προστασίας των περιοχών Natura 2000 και προωθεί ακόμα και μεταλλευτικές δραστηριότητες και εξορύξεις υδρογονανθράκων σε περιοχές προστασίας της φύσης

2. Εκθέτει σε κίνδυνο τις προστατευόμενες περιοχές, καταργώντας την αυτοτέλεια των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ)

3. Επιτρέπει την καταστροφή του περιβάλλοντος στο όνομα των κατά βούληση επενδυτικών σχεδίων, εκχωρώντας τον έλεγχο των μελετών (ΜΠΕ) σε ιδιώτες και επιβάλλοντας ασφυκτικές προθεσμίες για γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών

4. Προωθεί την αλόγιστη επέκταση των βιομηχανικών ΑΠΕ, κυρίως των αιολικών, που έχουν ήδη προκαλέσει υποβάθμιση του περιβάλλοντος και οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών για την εξασφάλιση υπερκερδών των επενδυτών

5. Νομιμοποιεί τα αυθαίρετα εντός δασικών εκτάσεων και κατά περίπτωση εντός υγροτόπων και ρεμάτων

6. Απλοποιεί τις διαδικασίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων και δε λαμβάνει μέτρα κατά της υποβάθμισης των ρεμάτων από την ανεξέλεγκτη διάθεση αστικών και βιομηχανικών λυμάτων μέσα σε αυτά

7. Παραβιάζει Συνταγματικές διατάξεις, Ευρωπαϊκές οδηγίες και Διεθνείς συμβάσεις

Η τρέχουσα οικουμενική κρίση υποδεικνύει την άμεση ανάγκη αλλαγής πλεύσης στη διαχείριση του περιβάλλοντος: Πρέπει να φροντίσουμε για τη διατήρηση, την προστασία και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, κι όχι να επιτρέπουμε στις κυβερνήσεις να θυσιάζουν το περιβάλλον στο βωμό εφήμερων οικονομικών συμφερόντων. Το πολυνομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» κινείται σαφώς στη δεύτερη κατεύθυνση.

Λαμβάνοντας υπόψη μάλιστα ότι ήρθε προς ψήφιση εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κατάστασης όπου οι πολίτες δεν έχουμε δικαίωμα να ασκήσουμε τα στοιχειώδη συνταγματικά/δημοκρατικά μας δικαιώματα, να καλέσουμε συσκέψεις/συνελεύσεις, να συνεδριάσουν τα συλλογικά μας όργανα, να καλέσουμε συγκεντρώσεις κλπ, η όλη διαδικασία ψήφισης ενός σημαντικότατου για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα νομοσχεδίου μόνο αντιδημοκρατική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» στο σύνολό του.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση που οργανώθηκε στις 30/4 με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της περιβαλλοντικής νομοθεσίας» Ένα fast track νομοσχέδιο από την πολιτική συλλογικότητα «Αυτενέργεια», με μέλη του κινήματος για την άμεση απόσυρσή του. Ενημερωνόμαστε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου:

Υπογράφουμε όλοι για την απόσυρση του περιβαλλοντοκτόνου νομοσχεδίου:
http://chng.it/dBX8Y9hm

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 12 =