Χιλιάδες υπερασπιστές των βουνών στη διαδήλωση της Αθήνας

0

Χιλιάδες άνθρωποι στη σημερινή συγκέντρωση (11/12) στο Μοναστηράκι με αφορμή την παγκόσμια μέρα βουνού για τη διάσωση των βουνών και ενάντια στη λεηλασία της φύσης.

Στην πορεία που ακολούθησε, που παρά τη βροχή έφτασε ως το Σύνταγμα, συμμετείχε πλήθος οικολογικών ομάδων και κινήσεων από όλη την Ελλάδα: Κινήσεις κατά των Αιολικών στα Άγραφα, την Άνδρο, την Τήνο, κινήσεις κατά των εξορύξεων, για τη διάσωση του ποταμού Αχελώου και της Μεσοχώρας, για την κλιματική αλλαγή καθώς και πολιτικές συλλογικότητες. Ήταν σίγουρα μια διαδήλωση που ανανέωσε τις ελπίδες των αγωνιζόμενων αλλά έστειλε και ένα μήνυμα στα λόμπυ της “πράσινης οικονομίας” και στα λόμπυ των εξορύξεων.

Επίσης έστειλε στην κυβέρνηση και τους αντιπροσώπους του κοινοβουλίου το μήνυμα ότι δεν μπορούν να σχεδιάζουν χωρίς να παίρνουν υπόψη τους τις τοπικές κοινωνίες. Η καταστολή των τοπικών αντιστάσεων δεν θα μπορέσει να κάμψει το οικολογικό κίνημα, το οποίο αρχίζει από ό,τι φαίνεται να αναζητά έναν πιο σαφή πολιτικό οικολογικό λόγο αλλά και πράξη.

Μετά από τη σημερινή πετυχημένη διαδήλωση το επόμενο ραντεβού σίγουρα θα είναι η Πανελλαδική Συνάντηση – Συνέλευση Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια στις 18 -19 Γενάρη.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =