Η Ένωση Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης ξεκινάει τη δράση της!

0

Μια νέα ελπιδοφόρα πρωτοβουλία ξεκινά στη Θεσσαλονίκη. Ακολουθεί το ιδρυτικό της κείμενο:

Η πρωτοβουλία για τη σύσταση Ένωσης Ενοικιαστ(ρι)ών στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με δύο δημόσιες συναντήσεις τον Νοέμβριο του 2023 και τον Γενάρη του 2024, με σκοπό την συλλογική υπεράσπιση του δικαιώματος στην στέγη, που πλήττεται από τις παράλογες αυξήσεις ενοικίων, την τουριστική/κερδοσκοπική χρήση του στεγαστικού αποθέματος, και την αδράνεια της Πολιτείας.
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει ενδιαφέρον, ενώ 40 άτομα συμμετέχουν αυτήν τη στιγμή ενεργά σε ομάδες εργασίας για την διαδικασία σύστασης (διαμόρφωση καταστατικού, σύνταξη θέσεων, καθορισμός στρατηγικής, επικοινωνίας και δράσεων).
Είμαστε αποφασισμένοι/ες να δημιουργήσουμε μια μαχητική, ανοιχτή, ανεξάρτητη, συμμετοχική οργάνωση που να μας χωράει όλους και όλες, και να βάλουμε το ζήτημα της στεγαστικής ασφάλειας στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Πάμε μακριά, γι’ αυτό πάμε αργά.
Από αυτήν την εβδομάδα, η Ένωση Ενοικιαστ(ρι)ών ξεκινάει τη δράση και την επικοινωνία της. Πρώτο βήμα, η δημιουργία καναλιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακολούθησε και διάδωσε τη σελίδα μας! Στείλε αυτό το μήνυμα σε φίλους, συναδέλφους, συγγενείς!
Ακολουθούν δύο δημόσιες εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο και τον Μάιο, η πρώτη για γνωριμία και παρουσίαση της πρωτοβουλίας, και η δεύτερη σχετική με τα δικαιώματα των ενοικιαστών. Θα ενημερωθείς για τις εκδηλώσεις από την σελίδα της Ένωσης.
ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΟΥ!! Είτε θέλεις να συμμετάσχεις ενεργά, είτε να στηρίξεις ως απλό μέλος, συμπλήρωσε τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρεις στα σχόλια.
Η κατάσταση δεν θα αλλάξει αν δεν την αλλάξουμε εμείς! Λύσεις υπάρχουν, και οργανωνόμαστε συλλογικά για να τις διεκδικήσουμε!

〉 Δήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Ένωση Ενοικιαστ(ρι)ών Θεσσαλονίκης

Αφήστε ένα σχόλιο

one + eleven =