Καλέσματα από την Ουκρανία με αφορμή τα 2 χρόνια ολικού πολέμου

0

Κάλεσμα από το αντιεξουσιαστικό δίκτυο Колективи Солідарності • Solidarity Collectives στην Ουκρανία

5 μέρες απομένουν για τη 2η επέτειο της ολικής κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η μέρα που άλλαξε τη ζωή μας πριν από δύο χρόνια. Και σε πολλούς, τους αφαίρεσε τη ζωή.

Γνωρίζουμε ότι έπειτα από το αρχικό σοκ και το κύμα άνευ προηγουμένου υποστήριξης, ο πόλεμος γίνεται ρουτίνα, ξεχνιέται και αντικαθίσταται από άλλα ειδησεογραφικά γεγονότα… Στην πραγματικότητα όμως δεν εξαφανίζεται. Οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν στα χωράφια του Ντονμπάς ή από ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύονται κατά των ουκρανικών πόλεων. Επομένως, η 24η Φεβρουαρίου 2024 είναι μια καλή ευκαιρία για να το υπενθυμίσουμε. Η αντίσταση συνεχίζεται και σε αυτήν εμπλέκονται άμεσα Ουκρανοί-ες (και όχι μόνο) αντιεξουσιαστές-άστριες.

Καλούμε όλους-ες τους-ις συντρόφους-ισσες μας, όλους όσους ήταν μαζί μας αυτά τα 2 χρόνια, να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και να διοργανώσουν μια εκδήλωση στις 24 Φεβρουαρίου ή τις επόμενες μέρες. Είτε πρόκειται για δράση στον δρόμο, για συζήτηση, για συναυλία ή για προβολή ταινίας, θα είμαστε ευγνώμονες για οποιαδήποτε υποστήριξη. Και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε διαδικτυακά όσο μπορούμε περισσότερο.

Άλλωστε, η αλληλεγγύη είναι το βασικό μας όπλο ενάντια στον επιτιθέμενο!

‐———————–

Επίσης, ανακοίνωση της αντιεξουσιαστικής πρωτοβουλίας: alerta_stop_russian_propaganda Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ.

Διαβάστε τον ΦΑΚΕΛΟ του Αυτολεξεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία:
https://www.aftoleksi.gr/tag/oykrania/

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 5 =