Ακυρώνουμε την ευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση! -1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο

0

Ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά… Δεν θέλουμε φασίστες στον κόσμο μας ξανά!!! – Τετάρτη 1 Νοέμβρη, καλέσματα στις 4μμ και στις 6μμ στην πλατεία Νέου Ηρακλείου απέναντι από τον Ηλεκτρικό σταθμό, Λεωφόρος Ηρακλείου 420.

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας Πειραιά:

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, από τη διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, την υποψηφιότητα του Κασιδιάρη για δήμαρχο Αθηνών και οι φασίστες σπεύδουν να οργανώσουν φασιστική φιέστα την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη, απευθύνοντας και πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες.

Το κάλεσμα από τις παρακρατικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δείχνει πως οι φασίστες έχουν ως στόχο την ανασυγκρότησή τους στον δρόμο, την περαιτέρω δικτύωσή τους στην Ευρώπη, τη διεκδίκηση χώρου για τη ρητορεία τους. Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά και μιας γενικευμένης κρίσης που οξύνεται από το 2020 και μετά, εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες επιδιώκουν να γίνουν ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας, εκείνη η αντισυστημική φωνή που είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις.

Ωστόσο, εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε πάντα τι είναι η Χρυσή Αυγή, τι είναι ο φασισμός.

Ήμασταν και είμαστε εδώ για να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια εμφάνισης των νεο-ναζί στον δημόσιο χώρο. Δε θα τους επιτρέψουμε να υπάρξουν στα σχολεία, τις δουλειές, τις γειτονιές μας. Σε αυτήν την προσπάθεια είναι απαραίτητο να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις, αντιφασιστικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συνελεύσεις κατοίκων, ενώσεις γονέων, πολιτικές ομάδες και άλλοι μαζικοί φορείς. Για όλους αυτούς τους λόγους η 1η Νοέμβρη είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η μέρα αυτή για τους φασίστες είναι μια ευκαιρία για μια δυναμική επανεμφάνιση στο δρόμο, ένα κρίσιμο για αυτούς βήμα στην ανασυγκρότηση που ήδη επιχειρούν.

Η μέρα αυτή είναι για εμάς, μια μέρα που θα δείξουμε στους φασίστες ότι ο δρόμος ανήκει στο αντιφασιστικό κίνημα, μια μέρα που θα στείλουμε δυνατά και καθαρά το μήνυμα του ανυποχώρητου αγώνα.

Υψώνουμε τείχος στους φασίστες. Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη.

Δε θα αφήσουμε το Νέο Ηράκλειο να γίνει ορμητήριο μίσους.

Καλούμε συγκέντρωση Τετάρτη, 1/11 στις 16:00 στη Λεωφόρο Ηρακλείου 420.
Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

——————————-

Η αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο που διοργανώθηκε προχτές από τον Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας Πειραιά με την στήριξη του σωματείου εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου και των συλλόγων γονέων 1ου και 4ου ΓΕΛ Ηρακλείου έδωσε ήδη ένα πρώτο ηχηρό μαζικό και ενωτικό μήνυμα: οι φασιστικές προκλήσεις δεν θα περάσουν. Ούτε στο Ηράκλειο ούτε και πουθενά.

2.000 άτομα πέρασαν από μία συναυλία που τα είχε όλα: ωραία μουσική, αντιφασιστικά συνθήματα, άψογη περιφρούρηση.

Το βίντεο από την παρέμβαση της κ. Μάγδας Φύσσα στην συναυλία:

—————————-

Ούτε στο Ηράκλειο ούτε πουθενά!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοίνωσε την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων την 1η του Νοέμβρη βάζοντας στο ίδιο κάδρο την ευρωπαϊκή φασιστική συγκέντρωση μίσους και την συγκέντρωση του αντιφασιστικού κινήματος στην οποία συμμετέχουν σύλλογοι γονέων, σωματεία, μαζικοί φορείς του Ν. Ηρακλείου και κάτοικοι που δεν θέλουν να ζουν σε μια γειτονιά με φασιστικές συμμορίες και τάγματα δολοφόνων.

Η απόφαση αυτή είναι καταπτυστη. Θίγει το δικαίωμα στην διαδήλωση και βέβαια αναπαράγει το ακροδεξιό αφήγημα της θεωρίας των δύο άκρων.

Αφήγημα που ρίχνει νερό στον μύλο της ποινικοποίησης των αντιστάσεων και ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες. Σε αυτή την συγκυρία αποτελεί και μια εύκολη λύση ώστε η κυβέρνηση να “εξιλεωθεί” τόσο για την κάλυψη που προσέφερε το καλοκαίρι στους χούλιγκανς νεοναζί από την Κροατία να διασχίσουν την χώρα όσο και τις κρατικές ευθύνες για την επανεμφάνιση των φασιστών στο δρόμο με την κάλυψη παρακρατικών κύκλων.
Απέναντι σε αυτό η απάντηση μας είναι μόνο μια. Το αντιφασιστικό κίνημα και η κοινωνία του Νέου Ηρακλείου, που καμία εμπιστοσύνη δεν έχει στην κυβέρνηση και στο κράτος αυτές τις μέρες και φυσικά την 1η του Νοέμβρη θα είναι στον δρόμο στέλνοντας το μήνυμα.

Μην διανοηθείτε να διευκολύνετε τους νεοναζί. Μην διανοηθείτε να επιτεθείτε στην αντιφασιστική συγκεντρώση. Γιατί να ξέρετε ότι απέναντι σας θα βρείτε εργαζόμενους, γονείς, μαθητές, την νεολαία, τους κατοίκους της περιοχής.

Το αντιφασιστικό κίνημα που τελικά θα συγκεντρωθεί στις 6 στην πλατεία στον σταθμό του ΗΣΑΠ, μαζικά και περιφρουρημενα, θα αποτρέψει κάθε απόπειρα εμφάνισης των νεοναζί δολοφόνων.

Θα σταθεί ενωμένο απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα καταστολής.

Αθήνα πόλη αντιφασιστικη.

Ηράκλειο γειτονιά ελεύθερη από φασίστες.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 14 =