Ανακοίνωση της “Μηδενική Ανοχή” για την υπόθεση του Γιάννη

0

Ανακοίνωση της Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων “Μηδενική Ανοχή” για την υπόθεση του Γιάννη στην Κρήτη, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου όπου αθώοι κρίθηκαν δύο ιερείς «λόγω αμφιβολιών» για τον βιασμό του 20χρονου ΑμεΑ – ένοχοι ο πατέρας του και ο γείτονας.

Η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρεθύμνου ΔΕΝ δικαιώνει τον συνανάπηρο μας Γιάννη, ο οποίος βασανίστηκε και κακοποιήθηκε σεξουαλικά, με θύτες το στενό οικογενειακό του περιβάλλον στο χωριό Γλώσσα Πλατανιά, στην Κρήτη.

Η τοπική πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία έκανε το «χρέος της».

Διασφάλισε – χρησιμοποιώντας κάθε μέσο – ότι για έναν κατάφορα αδικημένο άνθρωπο με νοητική βλάβη ΔΕΝ θα καταστρέψει τα ευυπόληπτα μέλη της κοινωνίας.

Από τις 6 Δεκεμβρίου, που ξεκίνησε το δικαστήριο στο ΜΟΔ Ρεθύμνου, βρέθηκαν στο πλευρό του Γιάννη φορείς και συλλογικότητες για να υπερασπιστούν το αυτονόητο.

Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας.

Όσα ο Γιαννης βίωσε μια ολάκερη ζωή δεν είναι κανονικότητα.

ΔΕΝ υπάρχουν δικαιολογίες για τις συνθήκες διαβίωσης του και τον εξαναγκασμό του να «ζει» σε αποθήκες, στάβλους ή στην ύπαιθρο.

ΔΕΝ αντισταθμίζεται η συνεισφορά στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και τα τραπεζώματα των κατηγορουμένων με τους ομαδικούς βιασμούς στον κοινωνικά ευάλωτο Γιάννη.

ΔΕΝ μπορεί οι συνήγοροι των κατηγορουμένων να αξιώνουν ελαφρυντικά λόγο πρότερου έντιμου βίου όταν στη δίκη είχε αναγνωστεί το ογκωδέστατο κατηγορητήριο που έφτανε για να λυγίσει κάθε άνθρωπος.

Άνθρωπος όμως!

ΔΕΝ μπορεί η ελληνική δικαιοσύνη να κρίνει τον Γιάννη ακατάλληλο ως φορέα της αλήθειας του επειδή είναι ανάπηρος.

ΔΕΝ μπορεί να πανηγυρίζουν οι ιερείς με τους συγγενείς τους επειδή τελικά ο ανάπηρος Γιαννης μπορεί να πέσει θύμα βιασμών και ΔΕΝ θα γίνει πιστευτός.

ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ για τον διάχυτο ΜΙΣΑΝΑΠΗΡΙΣΜΟ και την ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ σας.

Συγνώμη Γιάννη, ΕΜΕΙΣ οι συνανάπηροι σου, ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ – Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων

Ήταν «θέλημα Θεού» να βιάζουν τον Γιάννη τόσα χρόνια; – Παρέμβαση στη Μητρόπολη Χανίων

Παρέμβαση στο Ρέθυμνο για τη δίκη μιας φρικτής κτηνωδίας – Δικαιοσύνη για τον Γιάννη!

 

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + two =