Για την αστυνομική επιχείρηση στον Λόφο Στρέφη

0

Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Λόφου Στρέφη
2 Αυγούστου 2022

Σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν στον λόφο Στρέφη μηχανικοί για την ανάπλαση του λόφου, συνοδευόμενοι από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι μηχανικοί ήταν από την ΤΟΜΗ – θυγατρική του ΑΚΤΩΡ– και το έργο το επιβλέπει νέος μηχανικός, ο/η προηγούμενος μάλλον παραιτήθηκε. Η παντελής ασχετοσύνη των μηχανικών απ’ το λόφο Στρέφη φάνηκε από το γεγονός πως πρώτη φορά πατούσαν το πόδι τους στο λόφο Στρέφη και δεν μπορούσαν καν να προσανατολιστούν. Όποτε κοίταζαν τα σχέδια της μελέτης και τα σύγκριναν με το λόφο απογοητευόντουσαν και οι ίδιοι από την προχειρότητα της μελέτης της κτηματομεσιτικής PRODEA.

Μας ανέφεραν ότι τα έργα δεν μπορούν να ξεκινήσουν τόσο γρήγορα, μόλις σήμερα θα υπογραφόταν η σύμβαση με την PRODEA. Όποτε προσπαθούσαν να ρίξουν από πάνω τους τις ευθύνες, μας πρότειναν να συζητήσουμε με το Δήμο. Εμείς απ’ την πλευρά μας τους δείχναμε την αστυνομία: αυτή είναι η διαχείριση του Δήμου Αθηναίων.

Τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) συντόνιζε ο ίδιος επικεφαλής που συντόνιζε επίσης την εισβολή στο μπαρ «Πέντε Δρόμοι», την εισβολή στο «Καφενείο» στην πλατεία και την απαγόρευση της φεμινιστικής πορείας που είχε διοργανωθεί με αφορμή ενάντια σε μια απόπειρα βιασμού, και η οποία είχε δεχτεί απρόκλητη άγρια επίθεση με ξυλοδαρμό γυναικών και άλλων διαδηλωτών. Ο επικεφαλής, που συντόνιζε και τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση, ως άλλος πόντιος πιλάτος, έριχνε τις ευθύνες στον δήμαρχο Μπακογιάννη, και για το σημερινό και για την επίθεση στην φεμινιστική πορεία! Άξιοι οι μισθοί όλων!

Κάτοικοι που αγνοήσαμε το καθεστώς αστυνομοκρατίας, βρεθήκαμε άμεσα στο λόφο Στρέφη ώστε να τους εξηγήσουμε για ακόμη μια φορά τους λόγους που αντιδρούμε στο σχέδιο της ανάπλασης.

Γιατί μας λένε πως θέλουν να κάνουν αντιπλημμυρικά έργα στο λόφο, ενώ εμείς τους λέμε πως αυτά είναι έργα Εθνικής Οδού με κόψιμο δέντρων και τοποθέτηση γεωπλεγμάτων.

Γιατί μας λένε πως ο λόφος θα είναι για όλους τους κατοίκους, ενώ εμείς οι κάτοικοι ξέρουμε πως με μπάρες εισόδου, φυλάκια, κάμερες, σεκιούριτι και μπάτσους θα είναι μόνο για τους τουρίστες και για όσους θα το βουλώνουν στη γειτονιά.

Γιατί μας λένε πως τα Βυζαντινό πρέπει να επαναλειτουργήσει, αλλά ξέρουμε πως ο λόφος του Στρέφη δε χρειάζεται κυριλέ εστιατόριο που θα καταλάβει με τα τραπεζάκια του το δημόσιο χώρο ο ιδιώτης που θα του παραχωρηθεί.

Γιατί μας λένε πως θέλουν να «να επιστρέψουν τα Εξάρχεια στου κατοίκους», ενώ ξέρουμε πως το σχέδιο τους είναι να τα χαρίσουν στους εργολάβους και τις ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς να μας ρωτήσουν.

Γι’ αυτό έρχονται με τις μπουλντόζες μες στον Αύγουστο σαν του κλέφτες!!

Αυτήν τη φορά η αστυνομική συνοδεία έκανε την παρέμβασή μας πιο δύσκολη αλλά όχι αδύνατη και σίγουρα περισσότερο σημαντική. Αφότου παραμείναμε στο λόφο για περίπου μία ώρα, αποχωρήσαμε συντεταγμένα προς την πλατεία όπου ακολούθησε συνέλευση ενημέρωσης και συντονισμού για επόμενες κινητοποιήσεις.

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΕΦΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ
ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

ΒΛ. ΕΠΙΣΗΣ

Τι αγαπώ στον λόφο αυτόν;

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × four =