Παγκόσμια Ημέρα Δράσης 10/06 Σύνταγμα | #DefendKurdistan #DefendRevolution

0

Κάλεσμα στην Παγκόσμια Ημέρα Δράσης από το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ (Λιοσίων 30, 10439, Αθήνα)

#ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΤΟΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ – #ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΤΗΝΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

10 Ιουνίου 2022 στις 18.00 — Πλατεία Συντάγματος

Από τις 14 Απριλίου 2022 η Τουρκική κυβέρνηση διεξάγει μια στρατιωτική εκστρατεία ενάντια σε περιοχές του Μπασούρ (Ιρακινό Κουρδιστάν), με κύριο στόχο το χτύπημα των δυνάμεων του Κουρδικού Κινήματος Απελευθέρωσης (ΡΚΚ) και, την ίδια στιγμή, την κορύφωση του σχεδίου της για την κατάκτηση κουρδικών περιοχών και την προσάρτησή τους στην υπάρχουσα Τουρκική Δημοκρατία. Παράλληλα, η κυβέρνηση Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να βομβαρδίζει πόλεις στη Ροζάβα (Συριακό Κουρδιστάν), και πόλεις όπως το Κομπάνι, ένα σύμβολο της αντίστασης, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συγκεκριμένα.

Η κυβέρνηση Ερντογάν το έχει κάνει ξεκάθαρο ότι η επεκτατική της πολιτική δεν θα σταματήσει, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την εδαφική ακεραιότητα άλλων χωρών. Χημικά όπλα, δημογραφική αλλαγή, εθνοκάθαρση, συστηματικοί βομβαρδισμοί και ντρόουν είναι μέρος της πολεμικής μηχανής που η Τουρκία ξεδιπλώνει εντός κι εκτός των συνόρων της εναντίον άμαχου πληθυσμού και των Κουρδικών πολιτοφυλακών, κάτι που μετατρέπει της επιθέσεις της σε αδιαμφισβήτητα εγκλήματα πολέμου, ενώ συνεχίζει την πολιτική εκβιασμού της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες σαν διαπραγματευτικό χαρτί, προκειμένου να αποφύγει επίσημες αποφάσεις και κυρώσεις εναντίον της.

Στο Κουρδιστάν υπάρχει ένας οργανωμένος λαός που αντιστέκεται όχι μόνο απέναντι στον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ αλλά και ενάντια στους αδελφοκτόνους συνεργάτες του, σε μισθοφόρους και τζιχαντιστές που λειτουργούν ως υποστηρικτικές ομάδες. Για αυτούς τους λόγους, καλούμε τους λαούς του κόσμου να δείξουν την αλληλεγγύη τους με τον Κουρδικό λαό, να διαδηλώσουν όπου κι αν βρίσκονται, σύμφωνα με τη δική τους ζώνη ώρας και τους δικούς τους επιλεγμένους τρόπους, στις 10 Ιουνίου 2022, για να πουν όχι στην αυτοκρατορική και καταπιεστική πολιτική του Τουρκικού κράτους.

Επίσης καλούμε σε υπεράσπιση της επαναστατικής διαδικασίας που ξεκίνησε στο Κουρδιστάν, της οποίας το παράδειγμα βασίζεται στην απελευθέρωση των γυναικών, την άμεση δημοκρατία και την οικολογική ζωή, ως εκφράσεις της ελεύθερης κοινωνίας.

#DefendKurdistan #DefendRevolution
10 Ιουνίου 2022 – 18:00
Πλατεία Συντάγματος

ΒΛ. ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος πόλεμος καταδιώκει τους Κούρδους Γεζίντι του Ιράκ & την αυτονομία του Σενγκάλ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − seven =