Ο Αγώνας για Ελεύθερα Νερά Συνεχίζεται | Συγκέντρωση στις Σταγιάτες

0

Κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Σταγιατών:

Πέρασαν 18 μήνες από τότε που – σε καιρό πανδημίας – η ΔΕΥΑΜΒ, με εντολή του δημάρχου Μπέου, χωρίς καμιά προειδοποίηση, απέκοψε την πηγή της Κρύας Βρύσης από ένα μεγάλο μέρος του χωριού.

Ήταν το πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίησή της. Έκτοτε βιώνουμε μια χωρίς προηγούμενο επιθετικότητα από την πλευρά της δημοτικής αρχής που δεν αρκέστηκε στη λεηλασία της πηγής. Με τη συνδρομή της αστυνομίας και των μπράβων προχώρησε και στο σφράγισμα των δύο πολιτιστικών χώρων, οι οποίοι πλέον έχουν παραδοθεί στο έλεος της αχρηστίας και της φθοράς.

Η Λαϊκή Συνέλευση του χωριού, αντέδρασε άμεσα και δυναμικά, κάνοντας πέρα τον κυριολεκτικά ανύπαρκτο και ανεπιθύμητο τοπικό πρόεδρο, αποφασίζοντας να χρησιμοποιήσει όλα τα κινηματικά και θεσμικά μέσα για να αντιμετωπιστεί το «μεγαλύτερο κακό που έχει συμβεί στο χωριό μας». Ο αγώνας μας συνεχίζεται και στα δύο αυτά μέτωπα.

Το καλοκαίρι του 2020, η ΔΕΥΑΜΒ δεν τόλμησε να υλοποιήσει την αποφασισμένη με τη συνδρομή της αστυνομίας ολοκληρωτική αποκοπή της Κρύας Βρύσης. Η συμβολή των αλληλέγγυων ατόμων και ομάδων στον αγώνα μας αυτό, ήταν καταλυτική.

Η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών καλεί όλους και όλες, φίλους, αλληλέγγυες και συλλογικότητες το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, ώρα 12:00 στην πλατεία του χωριού, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, ενημέρωση για τον αγώνα του χωριού και συζήτηση για τη λεηλασία των φυσικών αγαθών. Θα ακολουθήσει συναυλία.

Βλ. επίσης το ενημερωτικό κείμενο των Κατοίκων των Σταγιατών ενάντια στην επιχειρούμενη υφαρπαγή της πηγής «Κρύα Βρύση» του χωριού:

Ο αγώνας για το νερό και την αυτοδιαχείριση στις Σταγιάτες είναι μακροχρόνιος και θα νικήσει

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 1 =