Απαγωγή 2 μελών των βάσεων στήριξης των Ζαπατίστας – Απαιτούμε να εμφανιστούν ζωντανοί!

0

Ενώ η μεγάλη αποστολή των Ζαπατίστας έχει ήδη φτάσει στη Βιέννη και αναμένεται να έρθει και στη χώρα μας το αμέσως επόμενο διάστημα, έγινε γνωστό πως πίσω στην Τσιάπας του Μεξικού 2 Ζαπατίστας, μέλη του Συμβουλίου Καλής Διακυβέρνησης, έχουν απαχθεί. Δράσεις αλληλεγγύης και συγκεντρώσεις σε όλη την Ευρώπη διοργανώνονται το διήμερο 17 με 19 Σεπτέμβρη. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ EZLN, JOSE ANTONIO SÁNCHEZ JUÁREZ ΚΑΙ SEBASTIÁN NÚÑEZ PÉREZ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΝEΟ ΧAΡΑΜΑ ΣΕ ΑΝΤIΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞEΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩH ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠOΤΗΤΑ», ΚΑΡΑΚOΛ 10 «ΑΝΘIΖΟΝΤΑΣ Ο ΣΠOΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤIΣΤΑΣΗΣ», ΣΤΗΝ ΤΣΙAΠΑΣ, ΜΕΞΙΚO.

Οι José Antonio Sánchez Juárez και Sebastián Núñez Pérez, μέλη του ζαπατιστικού Συμβουλίου Καλής Διακυβέρνησης, στις 11 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, γύρω στις 8 το πρωί, βγήκαν από την έδρα του Συμβουλίου για να κάνουν μια εργασία με ένα φορτηγάκι με πινακίδες CW-0001-C.

Καθώς δεν έλαβε καμία πληροφορία για το πού βρίσκονταν, το Συμβούλιο Καλής Διακυβέρνησης ξεκίνησε διαδικασία αναζήτησης, εντοπίζοντας το φορτηγάκι στην κοινότητα «7 του Φλεβάρη», στον Δήμο Οκοσίνγκο της Τσιάπας. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η τοποθεσία αυτή είναι η έδρα της Περιφερειακής Οργάνωσης Καφεπαραγωγών του Οκοσίνγκο (ORCAO) όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθησαν τα δύο μέλη του Συμβουλίου Καλής Διακυβέρνησης.

Η ORCAO έχει διαπράξει μια σειρά εγκληματικών ενεργειών κατά των Bάσεων Στήριξης του EZLN στην αυτόνομη κοινότητα Moisés-Gandhi εδώ και αρκετούς μήνες. Οι πιο αποτρόπαιες πράξεις ήταν αυτές που καταγράφηκαν από τον Αύγουστο του 2020, κατά τις οποίες έλαβαν χώρα η βίαιη λεηλασία, ληστεία, καταστροφή και ο εμπρησμός του αυτόνομου συνεταιρισμού και μαγαζιού Arco Iris, η απαγωγή του Félix López Hernández, υποστηρικτή βάσης του EZLN, στις 8 Νοεμβρίου 2020 και η απαγωγή δύο υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Fray Bartolomé de Las Casas στις 12 Απριλίου αυτού του έτους.

Μπροστά στο «Ταξίδι για τη Ζωή», η εξουσία απαντά με καταστολή, απαγωγές και βία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ EZLN, JOSE ANTONIO SÁNCHEZ JUÁREZ ΚΑΙ SEBASTIÁN NÚÑEZ PÉREZ

ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

→ Για να στείλετε την υπογραφή σας, στείλτε mail στο denuncias@viajezapatista.eu

ΒΛ. ΣΧΕΤΙΚΑ:

Παραστρατιωτικές επιθέσεις-εμπρησμοί κατέστρεψαν τη συγκομιδή καφέ των Ζαπατίστας – Έκκληση για αλληλεγγύη

 

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 19 =