Εγκληματική Οργάνωση η «Χρυσή Αυγή»

0

Φωτογραφίες από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων έξω από το Εφετείο Αθηνών, στη δίκη της «Χρυσής Αυγής»:

Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη «Χρυσή Αυγή», όλη την ηγεσία της και τους βουλευτές της. Αυτό αποτελεί παράλληλα και μεγάλη δικαίωση για τα θύματα και όσους έχουν υποστεί τη ναζιστική βία όλα αυτά τα χρόνια. Το «πάλαι ποτέ» τρίτο κόμμα της Ελλάδας και οι αντίστοιχοι βουλευτές του στο κοινοβούλιο καταδικάστηκαν ως εγκληματίες πλέον και από τη δικαιοσύνη, αφού όμως πρώτα τούς καταδίκασε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και ο πολύχρονος αγώνας του αντιφασιστικού κινήματος.

Ιστορικά, αυτό σηματοδοτεί την πρώτη συνολική καταδίκη ναζιστικού κόμματος στην Ευρώπη μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης. Υπήρξε και η καταδίκη του ναζιστικού NSU στη Γερμανία το 2018, όμως η δίκη του NSU διήρκεσε πέντε χρόνια με μόλις μία κατηγορούμενη ενώ η δίκη της Χ.Α., με τους 69 κατηγορούμενους, κατέληξε στην καταδίκη σύσσωμου του ηγετικού πυρήνα και της πρώην κοινοβουλευτικής ομάδας της Χ.Α.

Η βαριά καταδικαστική απόφαση μπορεί να μας γεμίζει χαρά αλλά ένα είναι σίγουρο: ο αγώνας ενάντια σε φασισμό, ναζισμό, εθνικισμό συνεχίζεται καθημερινά στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, στις πλατείες, στους δρόμους.

Ο φασισμός δεν είναι άποψη, είναι έγκλημα. Όλα συνεχίζονται.

Μικρά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση:

φωτογραφία: Marios Lolos


«Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου!»…
Απέραντο σεβασμό στη Μάγδα Φύσσα.

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − 5 =