Η αντίσταση των γυναικών στη βόρεια και ανατολική Συρία (μπροσούρα)

0

«Να σταματήσει τώρα η τουρκική εισβολή» είναι το παγκόσμιο σύνθημα για την υπεράσπιση της δημοκρατικής, οικολογικής και γυναικείας Επανάστασης στη Μέση Ανατολή.

Μία ακόμη τουρκική εισβολή λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή στο Νότιο Κουρδιστάν/Ιράκ. Τις τελευταίες μέρες διεξάγονται βομβαρδισμοί στον αυτοδιοικούμενο προσφυγικό καταυλισμό Maxmur, στη Shengal και στα βουνά Qandil. Επίσης, από το Women Defend Rojava Athens και από την Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη, διαβάζουμε για τις νέες αεροπορικές επιθέσεις στο χωριό Kanî Masî και τη χερσαία εισβολή στη περιοχή Haftanin.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την πρόσφατη έκδοση των Επιτροπών Women Defend Rojava στα ελληνικά όπου οι γυναίκες της ΒΑ Συρίας διηγούνται τις ιστορίες Αντίστασής τους και το πώς οργανώνονται ενάντια στον τουρκικό κατοχικό πόλεμο. Εκεί όπου Κούρδισσες, Ασσύριες, Σύριες και Αράβισσες οργανώνουν το δικό τους δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα. Τι γίνεται όμως σήμερα; Χθες ήταν ο ISIS, σήμερα είναι ο τουρκικός στρατός, ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ.

Οι γυναίκες της Ροζάβα είναι παρούσες και δίνουν τον αγώνα. “Από τις πρώτες γραμμές μέχρι τις κουζίνες, από τα ασθενοφόρα μέχρι τις μαζικές διαδηλώσεις, από τις συνεδριάσεις του συμβουλίου μέχρι τα γραφεία εκστρατείας, το πνεύμα της γυναικείας επανάστασης δεν ήταν ποτέ πιο ορατό”.

Η μπροσούρα διατίθεται ελεύθερα για εκτύπωση, προώθηση, ανάγνωση. Δεν ξεχνούμε να ευχαριστήσουμε για τη σημαντική δουλειά τους την αρχική πηγή-μετάφραση: Women Defend Rojava- Επιτροπή Αθήνας

(Κάντε refresh σε περίπτωση που δεν εμφανίστει το αρχείο με την πρώτη φορά)


Download (PDF, 3.31MB)

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =