Ενημέρωση & συζήτηση με τον Luis Hernandez Navarro | 29/11

0

Ο EZLN σπάει το στρατιωτικό κλοιό, καταλαμβάνει εδάφη & ιδρύει 7 νέα καρακόλ, αυτόνομους δήμους & κέντρα αυτόνομης αντίστασης και Ζαπατιστικής εξέγερσης «Ακολουθούμε μονοπάτια και διαδρομές που δεν υπάρχουν στους χάρτες και τους δορυφόρους. Έτσι βγήκαμε έξω. Οι πολιορκητές έμειναν σαν ένας βρώμικος λεκές, περικυκλωμένοι οι ίδιοι μέσα σε ένα έδαφος που διευρύνθηκε, ένα έδαφος όπου εξαπλώνεται η εξέγερση.»

Ο EZLN με μια σειρά ανακοινωθέντων, στα μέσα Αυγούστου, ανακοίνωσε το σπάσιμο του κλοιού που έσφιγγε όλο και πιο ασφυκτικά τη ζαπατιστική αυτονομία, επεκτείνοντας τα εδάφη της εξέγερσης με την ίδρυση 11 Κέντρων Αυτόνομης Αντίστασης και Ζαπατιστικής Εξέγερσης (CRAREZ) στην πολιτεία Τσιάπας που περιλαμβάνουν 7 νέα Καρακόλ και 4 νέους Αυτόνομους Δήμους.

Η Σπίθα Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Ζαπατίστας και των Ιθαγενών Λαών με πρόθεση να διερευνήσει τη νέα αυτή συνθήκη και τη σημασία της, προσκαλεί σε ενημέρωση και συζήτηση με τον Luis Hernandez Navarro*, μεξικάνο δημοσιογράφο και σύντροφο από το ζαπατιστικό κίνημα την Παρασκευή 29 Νοέμβριου 2019, ώρα 6.30μμ, στο Πολυτεχνείο | Κτήριο Αβέρωφ | Αμφιθέατρο Α008

*Ο Hernandez Luis Navarro είναι δημοσιογράφος στην μεξικάνικη εφημερίδα La Jornada. Σταθερά δεσμευμένος στο κίνημα αλληλεγγύης υπήρξε σύμβουλος του EZLN κατά τη διάρκεια των Συμφωνιών του Σαν Αντρές και συμμετείχε ως καλεσμένος των Ζαπατίστας σε πολλές από τις διεθνείς συναντήσεις που οργάνωσε ο EZLN στην Τσιάπας.

Ολόκληρο το ανακοινωθέν του EZLN για τη δημιουργία των νέων καρακόλ εδώ: https://spithazapatista.home.blog/2019/08/21/new-caracol/

UPDATE

Το βίντεο από την εκδήλωση:

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 5 =