Να σταματήσει ο πόλεμος της Τουρκίας στο Κουρδιστάν: Ανακοίνωση της Women Defend Rojava

0

Ανακοίνωση της Women Defend Rojava σχετικά με τις νέες επιθέσεις της Τουρκίας στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ).

Σε όλο το Κουρδιστάν, η κατάσταση κλιμακώνεται αυτή τη στιγμή και ο τουρκικός πόλεμος εντείνεται πάρα πολύ. Υπήρξαν επανειλημμένες ανακοινώσεις ότι ο Ερντογάν μπορεί να επεκτείνει τον κατοχικό του πόλεμο στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία. Εκεί που ο πόλεμος στο Κουρδιστάν ήδη γινόταν σε κοινή θέα, αλλά παρ’ όλα αυτά αδιατάρακτα, τώρα λείπει κάθε προσοχή. Αφού δημοσιεύθηκαν προσφάτως τα σχέδια για μια νέα μεγάλη επίθεση, το τουρκικό κράτος έχει τώρα ξεκινήσει βομβαρδισμούς, επιχειρήσεις προσγείωσης από αέρα και επιθέσεις ελικοπτέρων στις νότιες κουρδικές περιοχές. Η ευρείας κλίμακας εισβολή της Τουρκίας σε συνεργασία με το PDK στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) αναμενόταν εδώ και καιρό και τώρα έχει ξεκινήσει.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός του κόμματος PDK, που κυβερνά στο Νότιο Κουρδιστάν, συναντήθηκε με τον Ερντογάν και τον επικεφαλής της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας MİT. Τώρα αναφέρεται ότι τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη απογειώνονται από στρατιωτικές βάσεις στο Νότιο Κουρδιστάν, κάτι που επιβεβαιώνει περαιτέρω τη συνεργασία του τουρκικού κράτους και του PDK. Μαζί με τον πόλεμο της Τουρκίας, υπάρχει τώρα και ένας μακροχρόνιος ενδοκουρδικός πόλεμος.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται αδιάκοπα οι καθημερινές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία. Τις τελευταίες ημέρες, σημειώθηκαν μαζικές επιθέσεις πυροβολικού, ειδικά στη χριστιανική περιοχή Til Temir, καταστρέφοντας πολλά σπίτια και άλλα κτίρια, όπως η εκκλησία στο ασσυριακό χωριό Til Tawil.

Δεν δεχόμαστε αυτόν τον συνεχιζόμενο πόλεμο από την Τουρκία! Τα επιτεύγματα της επανάστασης στο Κουρδιστάν, που τοποθετεί την απελευθέρωση των γυναικών στο επίκεντρο των αγώνων τους, είναι ένα αγκάθι στο μάτι των Αρχών. Είναι ευθύνη μας να αντιταχθούμε σε αυτόν τον πόλεμο και να υπερασπιστούμε τη γυναικεία επανάσταση όπου κι αν βρισκόμαστε. Είμαστε αντίθετες στον τουρκικό πόλεμο! Στεκόμαστε δίπλα-δίπλα με τον λαό του Κουρδιστάν! Η υπεράσπιση του Κουρδιστάν σημαίνει συνειδητοποίηση της ευθύνης εδώ στη Ροζάβα, ας κάνουμε την αντίσταση ορατή παντού!

Ήρθε η ώρα για δράση! Μαζί θα υπερασπιστούμε τη γυναικεία επανάσταση! Ενάντια στον πόλεμο στο Κουρδιστάν! Για έναν κόσμο στον οποίο όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μαζί με αλληλεγγύη και ισότητα!

Women Defend Rojava

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =