ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – Πώς υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο λόγο από τη λογοκρισία;

0

Η ψηφιακή επικοινωνία, ιδίως την εποχή της πανδημίας, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Παράλληλα, βλέπουμε να εντείνεται η προσπάθεια από τους κρατικούς φορείς και τα μεγάλα ολιγοπώλια των ψηφιακών πλατφορμών δικτύωσης να ελέγξουν αυτή την επικοινωνία, παρακολουθώντας τις ψηφιακές μας συνομιλίες και λογοκρίνοντας αναρτήσεις, σελίδες και λογαριασμούς.

Το Athens School και το «Αυτολεξεί» ήμασταν από τους πρώτους που είδαμε, την Πέμπτη 25/2, τις σελίδες και τα προφίλ μας να διαγράφονται αμετάκλητα και χωρίς ειδοποίηση ακριβώς γιατί τολμήσαμε να διοργανώσουμε μια εκδήλωση ενάντια στην ψηφιακή λογοκρισία. Ακολούθησε ένας καταιγισμός από διαγραφές αναρτήσεων και μπλοκαρίσματα λογαριασμών πολιτών, μα και δημοσιογράφων και φωτογράφων, όταν το περιεχόμενό τους αντιτάχθηκε στην καθεστωτική προπαγάνδα.

Ποιο είναι το μέλλον της ψηφιακής επικοινωνίας; Πώς αντιστεκόμαστε στη λογοκρισία που επιβάλλουν οι μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και οι κρατικοί οργανισμοί; Ποιος ελέγχει την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο;

Για να ενισχύσουμε τον διάλογο πάνω σε αυτά τα ερωτήματα, το Athens School διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση-συζήτηση την Πέμπτη 18/3/21 στις 19.00. Θα συνομιλήσουμε με τους:

  • Αντώνη Μπρούμα, δικηγόρο
  • Κωνσταντίνο Πουλή, συγγραφέα και δημοσιογράφο του ThePressProject
  • Γιώργο Ν. Οικονόμου, συγγραφέα και διδάκτορα Φιλοσοφίας
  • Αλέξανδρο Σχισμένο, συγγραφέα και διδάκτορα Φιλοσοφίας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Νίκος Ιωάννου, διδάσκοντας του Athens School.

UPDATE: Η εκδήλωση διαθέσιμη στο κανάλι του Αυτολεξεί στο youtube: 

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 9 =