Σειρά εκδηλώσεων του Athens School για τα σκουπίδια της Αττικής

0

Σάββατο 17 Φλεβάρη 19.00

ATHENS SCHOOL – Ομάδα “eco school eco act”

Χαριλάου Τρικούπη 138 Εξάρχεια (Νεάπολη)

Η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων του Άθενς Σκουλ για τα σκουπίδια της Αθήνας:

Το ATHENIAN MATERIAL αφηγείται την κατακερματισμένη ιστορία πολλών, με τα λόγια, τα τραγούδια τους και τα σημαίνοντα σώματά τους. Το ATHENIAN MATERIAL είναι ένας κόσμος που κάθε προβολή της ταινίας θα μας επιτρέπει μια συνομιλία που χρειαζόμαστε ή θα μπορούσα να πω μας επιτρέπει “ρεαλιστικούς ψίθυρους”… Το ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΥΛΙΚΟ είναι μια ποιητική προσπάθεια να αντιτάξουμε τα σώματά μας ως άνθρωποι απλοί, οδοκαθαριστές, ρακοσυλλέκτες, καλλιτέχνες, ως άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα περιβάλλοντος ενάντια σε μια τεράστια καταστροφή», λέει η Laure Vermeersch.

Η ταινία ATHENIAN MATERIAL θίγει το ζήτημα των σκουπιδιών, ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά ζητήματα της Αθήνας. Γυρίστηκε για τους ανθρώπους και με τους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.  Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση της ζοφερής εικόνας της πολύπαθης περιοχής της Φυλής.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος ελεύθερη

Athensschool.gr

athenschool2017@gmail.com – 2106459813

Σειρά εκδηλώσεων για τα  σκουπίδια της Αθήνας
Τι σημαίνει ο ΧΥΤΑ της Φυλής για τις γειτονιές στα δυτικά; Πόσο υποβαθμίζεται το περιβάλλον και ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων εκεί;
Γνωρίζουμε άραγε τον όγκο των σκουπιδιών που παράγουμε καθημερινά στο ευρύτερο μητροπολιτικό αστικό σύμπλεγμα της Αθήνας; Πού πάνε όλα αυτά τα σκουπίδια;
 Αναλογιστήκαμε ποτέ ότι μπορεί να πνιγούμε στα ίδια τα σκουπίδια που παράγουμε;
Τα εργολαβικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη διατήρηση και επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής εφησυχάζουν με την άγνοια και απραξία της κοινωνίας.
 Η ανακύκλωση από ελπίδα σωτηρίας έγινε ένα ακόμη ισχυρό λόμπι στην εκμετάλλευση των σκουπιδιών. Μπορεί να υπάρξει πραγματικά ανακύκλωση χωρίς τη συμμετοχή αυτών που τα παράγουν;
Θα καταφέρουμε ποτέ να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Φυλής, η ντροπή της Αθήνας;
 Σάββατο 17/2/2024 ώρα 19.00-22.00
_______________________________________
 Εκδήλωση με προβολή της ταινίας «Athenian Material» της Laure Vermeersch. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή του «Δυτικό μέτωπο – Συντονισμός πολιτών και συλλογικοτήτων για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης της Φυλής».
✔️ Χαριλάου Τρικούπη 138 Αθήνα
 Σάββατο 24/2/2024 ώρα 19.00-21.00
_______________________________________
 Ανοιχτή ομάδα εργασίας για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Συντονιστής Αναγνώστου Βασίλης, Περιβαλλοντολόγος MSc.
✔️ Χαριλάου Τρικούπη 138 Αθήνα
 Κυριακή 3/3/2024 ώρα 10.00
_______________________________
 
🕘 Εκπαιδευτική/ακτιβιστική επίσκεψη στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής (με τη συμμετοχή και τη συνδρομή του Δυτικού Μετώπου)
Επίσης, με τον Δρ φιλοσοφίας Αλέξανδρο Σχισμένο, θα περιηγηθούμε νοητά στον Αρχαίο Δήμο Φυλής. Το προπύργιο της αρχαίας δημοκρατίας. Για τους Αθηναίους, οι ήρωες της Φυλής, με ηγέτη τον Θρασύβουλο, είχαν επαναφέρει στην πόλη την εξόριστη δημοκρατία, γκρεμίζοντας την τυραννία των Τριάκοντα. Για το νόημα αυτής της σύγκρουσης, την ξεχωριστή σημασία της Φυλής για τη μοίρα της αρχαίας Αθήνας και τις σημασίες της ισηγορίας, της τόλμης και της ελευθερίας που συνδέθηκαν με το αρχαίο φρούριο, θα μιλήσουμε στον ιστορικό και φιλοσοφικό μας περίπατο μετά την επίσκεψη στον ΧΥΤΑ.
✔️Για την Κυριακή 3/3 δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας email: athenschool2017@gmail.com
ή στο τηλέφωνο: 2106459813 και 693 637 2282
ECO SCHOOL / ECO ACT (ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ)
ATHENS SCHOOL ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
>> Επισκεφθείτε το παρακάτω Link και αφιερώστε λίγο από τον χρόνο σας για να το συμπληρώσετε. Θα συμμετέχετε με αυτόν τον τρόπο σε μια έρευνα για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση:

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − four =