05/06 Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | Πλατεία Συντάγματος

0

Στις 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, συγκεντρωνόμαστε στο Σύνταγμα μαζί με άλλες οικολογικές κινήσεις και συλλογικότητες.

Μουσικά δρώμενα / Συζητήσεις / Πορεία | ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΓΗ, ενάντια στης φύσης τη λεηλασία.

15:30 – Κάλεσμα Συγκέντρωσης
16:00 – Ανοιχτή Ορχήστρα των Support Art Workers
Ανοιχτή διαβούλευση-συζητήσεις:
17:00 – «Από το κίνημα των Πλατειών έως τους αγώνες του σήμερα, 10 χρόνια μετά»
18:00 – «Περιβαλλοντικά κινήματα & Οικολογία: όρια και προοπτικές»
Τοποθετήσεις / καλέσματα/ ανακοινώσεις συλλογικοτήτων
19:00 – ΠΟΡΕΙΑ μέσα από το κέντρο της πόλης μέχρι το Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Το Support Earth καλεί από κάθε μεριά της χώρας τα περιβαλλοντικά κινήματα, τις συλλογικότητες και τις κοινότητες αγώνα, τις συνελεύσεις γειτονιάς, τις καλλιτεχνικές ομάδες και τις φοιτητικές πρωτοβουλίες, τις καταλήψεις, τα στέκια και τις αυτοοργανωμένες κοινωνικές δομές, σε μια μεγάλη ημέρα ενημέρωσης, αγώνα και σκέψης.

Γιατί σήμερα δεν γιορτάζουμε τη Γη.

Θρηνούμε για το 60% της χλωρίδας και πανίδας που έχει χαθεί παγκόσμια, αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε να μην χαθεί ό,τι είναι ακόμα ζωντανό.

Ταυτόχρονα, ημέρα αντίστασης και μνήμης, μιας και συμπληρώνονται 10 χρόνια από το κίνημα των Πλατειών, τότε που χιλιάδες άνθρωποι το καλοκαίρι του ‘11, με μαζικές συγκεντρώσεις και λαϊκές συνελεύσεις στις πλατείες πολλών πόλεων και χωρών, μίλησαν μεταξύ τους μετά από χρόνια ιδιωτείας, αναζητώντας ελευθερία, ισότητα, ισονομία, αυτονομία και την άμεση συμμετοχή όλων στη δημοκρατία.

Ημέρα αυτοοργάνωσης για όλα τα τα κινήματα που αγωνίζονται για τη γη και την ελευθερία καθώς και για τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων τέχνης και πολιτισμού, όπως το ιστορικό κτίριο του Θεάτρου Εμπρός, το οποίο έπειτα από 10 χρόνια ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικών συναντήσεων, είδαμε να εκκενώνεται και να τσιμεντώνεται, επίσημη πια πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.

Στηρίζουμε τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών από τις Σκουριές Χαλκιδικής ως την Κρήτη και από την Ικαρία έως την Κέρκυρα και καλούμε σε δημόσια ανοιχτή συγκέντρωση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών κινημάτων.

Διεκδικούμε έναν κόσμο που διατηρεί ζωντανά τα οικοσυστήματα και σέβεται όλα τα έμβια όντα που κατοικούν σε αυτά, διεκδικούμε έναν κόσμο που να μας χωρά όλες και όλους.

Διεκδικούμε τους δημόσιους χώρους με συνελεύσεις γειτονιάς και αντιστεκόμαστε στη στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας και την επίθεση στους αγώνες και τα όνειρά μας.

Θέλουμε διαβούλευση σε ό,τι μας αφορά, θέλουμε να συναποφασίζουμε για τις ζωές μας!

Υπερασπιζόμαστε το μέλλον μας από τον καταστροφικό τρόπο ζωής μας, αναζητώντας μια ισορροπία μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης.

5 Ιουνίου — Yπερασπιζόμαστε τη Γη!

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − nine =