Σχόλια σε: Σημεία για το δημοψήφισμα στο Βερολίνο! https://www.aftoleksi.gr/2021/09/30/simeia-to-dimopsifisma-verolino/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=simeia-to-dimopsifisma-verolino Eλευθεριακός ψηφιακός τόπος & εκδόσεις Tue, 06 Aug 2024 06:17:25 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.9.4 Από: Λάζαρος Γιαννάς https://www.aftoleksi.gr/2021/09/30/simeia-to-dimopsifisma-verolino/#comment-84 Tue, 05 Oct 2021 09:03:16 +0000 https://www.aftoleksi.gr/?p=8022#comment-84 Αρκετά νοικοκυριά (~20% – ίσως και παραπάνω) στην Ελλάδα μένουν σε ενοίκιο και δεν έχουν δικό τους σπίτι.

Πολλοί από αυτοί που έχουν «δικό τους» σπίτι, το σπίτι βρίσκεται υποθηκευμένο σε κάποιο δάνειο, το οποίο αρκετοί δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

Τα ενοικία είναι αρκετά υψηλά, που για πάρα πολλούς συχνά αποτελούν τουλάχιστον το 1/2 του μισθού, ιδίως αν συμπεριλάβουμε τα έξοδα για νερό, θέρμανση κλπ.

Υπάρχουν αρκετά σπίτια (και είναι πραγματικά πολλά, 10-20% του συνολικού αριθμού σπιτιών) που είναι ακατοίκητα. Τελείως άδεια. Απλώς υπάρχουν.

Η αξιοπρεπής ζωή είναι αδύνατη χωρίς να έχεις τουλάχιστον εξασφαλισμένη την ανάγκη για στέγαση. Δεν την συμπεριελάμβανε τυχαία ο Μάσλοου στην πρώτη βαθμίδα της πυραμίδας των αναγκών.

]]>