Μετά από 9 χρόνια κατάληψης και 7 χρόνια αυτοδιαχείρισης στην εργασία, το ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ παραμένει υπό καθεστώς διαρκής απειλής ελέω πλειστηριασμών!
Απο την αρχή του αγώνα και της κατάληψης του εργοστάσιου, η ιδέα για παράλληλες δομές εργασίας και αυτοδιαχείρισης σε όλα τα πεδία της ζωής, με βάση-έδρα το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ είναι στο τραπέζι των συζητήσεων, «το ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ ανοιχτό στην κοινωνία» ήταν και παραμένει ένα από τα βασικά συνθήματα του αγώνα.
Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω οι εργαζόμενοι/ες και οι αλληλέγγυοι/ες του εγχειρήματος της ΒΙΟΜΕ, καλούμε συλλογικότητες, εγχειρήματα, την κοινωνία της Θεσσαλονίκης στη
• δημιουργία χώρου ελεύθερης & συνεργατικής, εργασίας και δημιουργίας
• με χαρακτηριστικά ισοτιμίας, αλληλεγγύης, μη εκμετάλλευσης, συλλογικής εργασίας, ελεύθερης έκφρασης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Σκοπός των παραπάνω η κοινωνική, οικονομική και νομική πλαισίωση και ενίσχυση του εγχειρήματος της ΣΕ ΒΙΟΜΕ, αλλά και η στην πράξη διάδοση και εξέλιξη του ριζοσπαστικού συνεργατισμού,
με όρους βιωσιμότητας και πολίτικης οικολογίας.
Τα αποφασιστικά βήματα και εν τέλη η άμεση δημιουργία αυτού του πολυχώρου ελεύθερης εργασίας και δημιουργίας θα έχει πολλαπλά οφέλη όπως:
• Δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς εκμετάλλευση
• Δυνατότητα μετεγκατάστασης υπαρχόντων εγχειρημάτων(που πχ. Αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως εύρεση χώρου κ.α.)
• Πολλαπλασιασμός της κοινωνικής απευθυνσης της ΒΙΟΜΕ
• Δημιουργία οικοσυστήματος ριζοσπαστικού συνεργατισμού σε κατειλημμένο χώρο, που θα αποτελεί βάση για την ανάκτηση των κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων για την κοινωνική αυτάρκεια.
Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε σε συζήτηση για τη δημιουργία παράλληλων δομών την Τέταρτη 4/12 στις 19.00 στον χώρο του Infolibre! (Φιλίππου Δραγούμη και Στρ. Ιορδανίδη – περιοχή Ροτόντα)